Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

250 γρ. παντζάρια βρασμένα και περασμένα στο μίξερ

100 γρ. βούτυρο (60 γρ. στην αρχή και 40 γρ. για το δέσιμο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα gorgonzola

100 γρ. gorgonzola

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και τα κρατάμε στη ζέστη.

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγη νοστιμιά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 περίπου λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. (Το ρύζι παίρνει ένα φούξια χρώμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο το ριζότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω σταγόνες από την κρέμα.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top