Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.

Υλικά:

350 γρ. ρύζι

250 γρ. παντζάρια βρασμένα και περασμένα στο μίξερ

100 γρ. βούτυρο (60 γρ. στην αρχή και 40 γρ. για το δέσιμο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα gorgonzola

100 γρ. gorgonzola

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και τα κρατάμε στη ζέστη.

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να πάρουν λίγη νοστιμιά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το τοστάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 περίπου λεπτά από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. (Το ρύζι παίρνει ένα φούξια χρώμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο το ριζότο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω σταγόνες από την κρέμα.

empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
Back To Top