Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 

Υλικά:

4 φιλέτα ροφό των 200 γρ.

1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Χυμό από 1 λεμόνι

2 πεπεροντσίνο

1 φύλλο δάφνη

½ ποτήρι ξύδι λευκό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το σέλινο, το λεμόνι που έχουμε κόψει στη μέση και το ψάρι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε μέσα το σκόρδο, τα πεπεροντσίνο, τη δάφνη, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε επάνω τη μαρινάτα. Αφήνουμε για μία ώρα να πάρει γεύση και σερβίρουμε.

empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.

Back To Top