Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Βράστε το σπανάκι και το ρολάρουμε πάνω σε ζουμερές φέτες γαλοπούλας.

Υλικά:

400 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο

4 φέτες ψωμί μουσκεμένα σε γάλα

4 φέτες προσούτο (έχουμε βγάλει το λίπος) λεπτοκομμένες

2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

700 γρ. γαλοπούλα περασμένη στη μηχανή του κιμά 1 φορά

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. γάλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη γαλοπούλα τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα σουρωμένες τις 2 φέτες ψωμί, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αυγό, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι μαζί με τις δύο άλλες φέτες ψωμί που έχουν μείνει. Κάνουμε μία βάση μακρόστενη με το μείγμα από το κρέας, απλώνουμε επάνω τις 4 φέτες προσούτο και επάνω απλώνουμε το άλλο μείγμα με το σπανάκι. Γυρίζουμε να το κάνουμε ρολό και ψήνουμε στο φούρνο σε λαδωμένο ταψί για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
Back To Top