Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 

Υλικά:

250 γρ. ρύζι για πιλάφι

1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

½  ποτήρι λευκό κρασί

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

50 γρ. κουκουνάρι

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ζεστό νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε τις σταφίδες με το κόκκινο κρασί για 5-6 λεπτά και παράλληλα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Μόλις βράσει το ρύζι και έχει πιει το νερό προσθέτουμε μέσα το κουκουνάρι και τις σταφίδες που έχουμε σουρώσει καλά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top