Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.

Υλικά:

1 μαρούλι

1 τροκαντέρο

1 λόλο ρόσο

2 μήλα κόκκινα

150 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο

50 γρ. τυρί φιλαδέλφια

100 γρ. τυρί ελληνικό

100 γρ. κρουτόν

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες μαζί με τη φλοίδα, περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό. Προσθέτουμε και το ένα από τα δύο μήλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις σοταριστούν βγάζουμε από την κατσσαρόλα το μήλο και το μπέικον και τα κρατάμε στη ζέστη ενώ στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι από μήλο, το φιλαδέλφια, το τυρί και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες μας (το μαρούλι, το τροκαντέρο και το λόλο ρόσο), που τις έχουμε κόψει με το χέρι, το ωμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το άλλο μήλο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μας και λίγα κρουτόν.

empty alt

Βίδες με μπακαλιάρο και ελιές καλαμών

Ψάρι με ζυμαρικά είναι η πρωτότυπη γεύση που θα σας ξαφνιάσει.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
Back To Top