Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.

Υλικά:

1 μαρούλι

1 τροκαντέρο

1 λόλο ρόσο

2 μήλα κόκκινα

150 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο

50 γρ. τυρί φιλαδέλφια

100 γρ. τυρί ελληνικό

100 γρ. κρουτόν

2 κ.σ. ξύδι από μήλο

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες μαζί με τη φλοίδα, περνώντας τα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει διάφανο και τραγανό. Προσθέτουμε και το ένα από τα δύο μήλα και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις σοταριστούν βγάζουμε από την κατσσαρόλα το μήλο και το μπέικον και τα κρατάμε στη ζέστη ενώ στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι από μήλο, το φιλαδέλφια, το τυρί και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις σαλάτες μας (το μαρούλι, το τροκαντέρο και το λόλο ρόσο), που τις έχουμε κόψει με το χέρι, το ωμό μήλο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και το άλλο μήλο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μας και λίγα κρουτόν.

empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
Back To Top