Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 

Υλικά:

8 μεγάλα φρέσκα, γλυκά βερίκοκα (τον χειμώνα ξερά που θα μουλιάσετε πρώτα σε λίγο νερό με Kirsch)

2 κ.σ. μέλι

Λίγες σταγόνες λικέρ Kirsch

1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί

2 ασπράδια, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα

8 σπιτικά μπισκοτάκια

Λίγο γάλα

3 κ.σ. φιλέ αμυγδαλόψιχας, ψημένο πολύ ελαφρά

Οδηγίες:

Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε στο μπλέντερ τα βερίκοκα, το μέλι και 1 κ.σ. λικέρ. Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα πρώτα τη σαντιγί και έπειτα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει» η μαρέγκα. Σε μια πιατέλα, στρώστε εναλλάξ τα μπισκότα, βουτηγμένα ελάχιστα σε γάλα αραιωμένο με λικέρ, και την κρέμα. Πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και αφήστε την πουτίγκα στο ψυγείο να δέσει καλά.

empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
Back To Top