Εύκολη | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει.
Υλικά:
8 μεγάλα φρέσκα, γλυκά βερίκοκα (τον χειμώνα ξερά που θα μουλιάσετε πρώτα σε λίγο νερό με Kirsch)
2 κ.σ. μέλι
Λίγες σταγόνες λικέρ Kirsch
1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί
2 ασπράδια, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
8 σπιτικά μπισκοτάκια
Λίγο γάλα
3 κ.σ. φιλέ αμυγδαλόψιχας, ψημένο πολύ ελαφρά
Οδηγίες:
Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε στο μπλέντερ τα βερίκοκα, το μέλι και 1 κ.σ. λικέρ. Βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα πρώτα τη σαντιγί και έπειτα τη μαρέγκα, με απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει» η μαρέγκα. Σε μια πιατέλα, στρώστε εναλλάξ τα μπισκότα, βουτηγμένα ελάχιστα σε γάλα αραιωμένο με λικέρ, και την κρέμα. Πασπαλίστε με φιλέ αμυγδάλου και αφήστε την πουτίγκα στο ψυγείο να δέσει καλά.