Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.

Υλικά:

400 γρ. στήθος καπνιστής πάπιας κομμένο λεπτά

300 γρ. φασόλια cannellini βρασμένα

8 ντομάτες ώριμες

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωναράκι θυμάρι

Φλοίδα από ½ λεμόνι λεπτοτριμμένη

50 γρ. ξύδι

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε τετραγωνάκια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σιροπιαστό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν συμπυκνωμένες, τις κρυώνουμε και τις ενώνουμε με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα φασόλια στο πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πάπια. Δίπλα βάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, ένα κορδόνι σάλτσα ντομάτας, μερικά κομμάτια φέτας κομμένη σε τετράγωνα, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ολοκληρώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
Back To Top