Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.

Υλικά:

400 γρ. στήθος καπνιστής πάπιας κομμένο λεπτά

300 γρ. φασόλια cannellini βρασμένα

8 ντομάτες ώριμες

½ κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωναράκι θυμάρι

Φλοίδα από ½ λεμόνι λεπτοτριμμένη

50 γρ. ξύδι

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε 4 ντομάτες, τις κόβουμε σε τετραγωνάκια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το ξύδι. Βράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σιροπιαστό. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις βράζουμε μέχρι να γίνουν συμπυκνωμένες, τις κρυώνουμε και τις ενώνουμε με το ελαιόλαδο. Νοστιμίζουμε τα φασόλια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Τοποθετούμε τα φασόλια στο πιάτο και προσθέτουμε την καπνιστή πάπια. Δίπλα βάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, ένα κορδόνι σάλτσα ντομάτας, μερικά κομμάτια φέτας κομμένη σε τετράγωνα, μερικά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ολοκληρώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Μπριάμ

Μάθετε να εκτελείτε με ακρίβεια το κλασικό φαγητό της μαμάς.
Back To Top