Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια (το τρυφερό μέρος)

½ κιλό γαρίδες βρασμένες

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες και αφήνουμε τις άκρες ολόκληρες. Μέσα στο νερό που έχουμε βράσει τα σπαράγγια ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα σπαράγγια μαζί με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top