Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια (το τρυφερό μέρος)

½ κιλό γαρίδες βρασμένες

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες και αφήνουμε τις άκρες ολόκληρες. Μέσα στο νερό που έχουμε βράσει τα σπαράγγια ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα σπαράγγια μαζί με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top