Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια (το τρυφερό μέρος)

½ κιλό γαρίδες βρασμένες

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες και αφήνουμε τις άκρες ολόκληρες. Μέσα στο νερό που έχουμε βράσει τα σπαράγγια ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα σπαράγγια μαζί με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
Back To Top