Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι

Υλικά:

1 κιλό σπαράγγια (το τρυφερό μέρος)

½ κιλό γαρίδες βρασμένες

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κόβουμε σε ροδέλες και αφήνουμε τις άκρες ολόκληρες. Μέσα στο νερό που έχουμε βράσει τα σπαράγγια ρίχνουμε τις γαρίδες ίσα ίσα να ζεσταθούν και τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα σπαράγγια μαζί με τις γαρίδες και ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
Back To Top