Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.

Υλικά:

50 γρ. μάσα

50 γρ. ρόκα

50 γρ. τροκαντέρο

50 γρ. ραδίκι

50 γρ. λόλο ρόσο

100 γρ. φράουλες (όχι πολύ ώριμες)

50 γρ. φλέικς παρμεζάνας

ξύδι από φράουλα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Ξύδι από φράουλα

250 γρ. ξύδι κόκκινο

100 γρ. φράουλες

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά όλες τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το ξύδι από φράουλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από κάτω τις σαλάτες ανακατεμένες, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.

Ξύδι από φράουλα

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε στο ξύδι για 15 μέρες. Το σουρώνουμε, το ρεντουίρουμε το 1/3 και είναι έτοιμο.

empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Σούπα με καρότα

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
empty alt

Μπαρμπούνι alla nizzarda

Η ιταλική πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Crazy κέικ

Πολύ αφράτο κέικ για όλη την οικογένεια. Θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Back To Top