Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.

Υλικά:

2 μήλα καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες

25 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

75 γρ. φαρίνα

100 ml γάλα

15 γρ. βούτυρο λιωμένο

½ κουταλάκι υγρή βανίλια

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με την άχνη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την υπόλοιπη άχνη μέσα σε ένα μπολ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό μαζί με το γάλα αφού τα έχουμε χτυπήσει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και παίρνουμε μία μία τις φέτες μήλου, τις βουτάμε στο μείγμα και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε μαζί με παγωτό.

empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
empty alt

Bucatini με γαρίδες, κολοκυθάκια και φιστίκι

Μία εναλλακτική πρόταση για συνταγή ζυμαρικών όπου συνδυάζονται τέλεια τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Back To Top