Εύκολη   Μερίδες : 8   10.01-12.30  

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 

Υλικά:

250 ml μέλι θυμαρίσιο

250 γρ. ζάχαρη

220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

190 γρ. αλεύρι

50 γρ. κακάο

2 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι. Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Νιόκι πατάτας με πορτοκάλι

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
Back To Top