Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.

Υλικά:

300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

300 γρ. μανιτάρια champignon deParis

100 γρ. τυρί ελληνικό

20 κάστανα ψημένα

1 μήλο κίτρινο

100 γρ. καρυδόψιχα

1 κ.σ. από μαϊντανό, σχοινόπρασο και μέντα ψιλοκομμένα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

20 γρ. βούτυρο

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια μαζί με τη φλοίδα περνώντας το με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το μήλο, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο, μέντα), το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρές φέτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τα κάστανα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Βάζουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο και ξύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα.

empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
Back To Top