Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

1 ποτηράκι ξύδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα χόρτα

30 γρ. άνηθο

20 γρ. δυόσμο

20 γρ. μαϊντανό

15 γρ. μάραθο

17 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. πάπρικα γλυκιά

5 γρ. πάπρικα καυτερή

250 γρ. ελαιόλαδο

230 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

110 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

(το καλοκαίρι)

250 γρ. κοκκινογούλι

250 γρ. σέσκλα

150 γρ. σπανάκι

ή το χειμώνα

λάπατα – αγριόχορτα κ.λ.π.

(Τα χόρτα είναι όλα πλυμένα και καθαρισμένα)

Οδηγίες:

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, πετάμε όσα δεν τα έβγαλαν, και τα καθαρίζουμε καλά. Σε µια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουμε το ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ύστερα πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε µια φορά και μετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και τα σερβίρουμε μαζί με τα χόρτ

empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
Back To Top