Δύσκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.

Υλικά:

1 κιλό σαλιγκάρια

1 ποτηράκι ξύδι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ποτήρι αλεύρι

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα χόρτα

30 γρ. άνηθο

20 γρ. δυόσμο

20 γρ. μαϊντανό

15 γρ. μάραθο

17 γρ. χυμό λεμονιού

15 γρ. πάπρικα γλυκιά

5 γρ. πάπρικα καυτερή

250 γρ. ελαιόλαδο

230 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. φρέσκο σκόρδο ψιλοκομμένο

110 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

(το καλοκαίρι)

250 γρ. κοκκινογούλι

250 γρ. σέσκλα

150 γρ. σπανάκι

ή το χειμώνα

λάπατα – αγριόχορτα κ.λ.π.

(Τα χόρτα είναι όλα πλυμένα και καθαρισμένα)

Οδηγίες:

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, πετάμε όσα δεν τα έβγαλαν, και τα καθαρίζουμε καλά. Σε µια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουμε το ξύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ύστερα πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόμιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε µια φορά και μετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί. Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και τα σερβίρουμε μαζί με τα χόρτ

empty alt

Μπισκότα langues de chat

Τα γαλλικά μπισκοτάκια μπορούν να συνοδεύσουν το παγωτό σας ή και τον καφέ σας.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
Back To Top