Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Υλικά:

1 κιλό ντομάτα roma ή κον κασέ κομμένη καρέ

30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι

50 γρ. ελαιόλαδο

10 γρ. ζάχαρη

7 φύλλα βασιλικού

50 γρ. νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Μετά παίρνουμε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν σοταριστούν ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Αφού σοταριστούν για λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και λιώνουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.

empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Ριζότο με ρόδι

Ένα πιάτο γρήγορο, γλυκό και ξεχωριστό στη γεύση και το χρώμα.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top