Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 

Υλικά:

1 αβοκάντο, περίπου 200 γραμμ.

1/2 μικρό πεπόνι (ή 1 μάνγκο ή 1 φλιτζ. σταφύλια ή και όλα μαζί σε ανάλογη ποσότητα!)

200 γραμμ. βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες

φύλλα μαρουλιού

1/2 ματσάκι άνηθος (ή μαϊντανός), ψιλοκομμένος

Για τη σος:

3 κ.σ. ξίδι από άσπρο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

πάπρικα

4 κ.σ. λάδι

1-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Χτυπήστε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο και πάπρικα θέλετε, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τη σάρκα του σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το αμέσως με τη σος για να μη μαυρίσει. Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό εργαλείο. Ανακατέψτε τις με το αβοκάντο (αν βάλετε μάνγκο, κόψτε το σε κύβους). Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄. Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ και σερβίρετε πάνω τους τη σαλάτα, πασπαλισμένη με τον άνηθο.

empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
Back To Top