Δύσκολη   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακή και στην εμφάνιση και στη γεύση.

Υλικά:

6 φύλλα ζελατίνης μουσκεμένα σε κρύο νερό

5 κρόκους αυγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 ½ φλιτζάνια γάλα ζεστό

1 πρέζα βανίλια σκόνη

300 γρ. σαντιγί

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

Μαρμελάδα φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

Ζάχαρη άχνη

1 χούφτα χοντροκομμένοι ξηροί καρποί

½ κιλό φράουλες

Φόρμα για σαρλότ

Οδηγίες:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα ζεστό. Στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει ελαφρώς η κρέμα μας αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ραντίζουμε λίγα μπισκότα με το λικέρ της αρεσκείας μας και τα βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη. Τινάζουμε ελαφρά και τοποθετούμε στα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ ώστε να καλυφθεί παντού. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα την κρέμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8-10 ώρες να παγώσει και να σφίξει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε πολύ προσεκτικά τη σαρλότ, απλώνουμε στην επιφάνειά της μία στρώση μαρμελάδα φράουλα, πασπαλίζουμε με λίγους ξηρούς καρπούς και στολίζουμε αν θέλουμε με λίγες φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση.

empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Σπαγγέτι με γεύση θάλασσας

Ζυμαρικά και θαλασσινά, ο καλύτερος συνδυασμός αποπλάνησης. 
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Back To Top