Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Υλικά:

12 κ.σ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 ασπράδια

3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτηράκι ουΐσκι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με μία σάλτσα από καφέ, λίγη κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια langues de chat.

empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
Back To Top