Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Υλικά:

12 κ.σ. ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

5 ασπράδια

3 κ.σ. νες καφέ (κόκκους όχι σκόνη)

400 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ποτηράκι ουΐσκι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το νες καφέ και το ουΐσκι και ανακατεύουμε καλά. Ξεχωριστά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να μη σφίξει πολύ) και ξεχωριστά τα ασπράδια (να μη γίνει σφιχτή μαρέγκα). Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους την κρέμα γάλακτος αρχικά και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην πέσει ο όγκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ασπράδια, ανακατεύοντας πάλι απαλά. Ρίχνουμε ύστερα το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία μεγάλη φόρμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες. Σερβίρουμε με μία σάλτσα από καφέ, λίγη κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια langues de chat.

empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
Back To Top