Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.

Υλικά:

600 γρ. ρεβίθια βρασμένα και τα μισά περασμένα στο μπλέντερ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο

1 πεπεροντσίνο

300 γρ. σάλτσα ντομάτα

1 ματσάκι μπιέτολα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τη μπιέτολα κομμένη τετραγωνάκια, ελέγχουμε από αλάτι, προσθέτουμε το πεπεροντσίνο, τον πουρέ από ρεβίθια, τα ολόκληρα ρεβίθια και τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να πάρουν γεύση 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Back To Top