Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ψωμί κομμένο σε φέτες

Φέτες λεμονιού

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα. Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σουπιές να τηγανιστούν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μαϊντανό και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σούπας νερό, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό. Σε μία τοστιέρα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις σουπιές μαζί με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε το φαγητό με φέτες λεμονιού.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top