Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ψωμί κομμένο σε φέτες

Φέτες λεμονιού

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα. Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σουπιές να τηγανιστούν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μαϊντανό και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σούπας νερό, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό. Σε μία τοστιέρα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις σουπιές μαζί με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε το φαγητό με φέτες λεμονιού.

empty alt

Πουτίγκα βερίκοκο

Βυθίστε το κουτάλι σας στην πουτίγκα και ανακαλύψτε τις γεύσεις που κρύβει. 
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
Back To Top