Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.

Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι (1 – 1,5 κιλό)

½ κιλό spaghetti

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα μαζί με το χυμό τους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ώστε να μαλακώσει λίγο. Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε ύστερα τα κομμάτια χταποδιού και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους πολτοποιημένα, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ζεστό νερό να καλύψουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι και να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
Back To Top