Μέτρια   Μερίδες : 5   12.31-15.00  

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.

Υλικά:

1 μεγάλο χταπόδι (1 – 1,5 κιλό)

½ κιλό spaghetti

3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ολόκληρα μαζί με το χυμό τους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλάκι κανέλα

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ώστε να μαλακώσει λίγο. Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε ύστερα τα κομμάτια χταποδιού και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματάκια με το χυμό τους πολτοποιημένα, το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και ζεστό νερό να καλύψουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το χταπόδι και να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Βινεγκρέτ μουστάρδας

Φτιάξτε σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ μουστάρδας και θα είστε περήφανοι για το αποτέλεσμα.
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Μπανάνες siu tim tim

Οι μπανάνες έτσι όπως δεν τις έχουμε γευτεί ποτέ! 
Back To Top