Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.

Υλικά

450 γρ. Spaghetti

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά

1 σφηνάκι limoncello

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ασπρο πιπέρι

Αλάτι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε τα λεμόνια και με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε πολύ προσεκτικά το κίτρινο μέρος και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε και τα κρυώνουμε 2 φορές για 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε τις λωρίδες από τη φλοίδα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε και το limoncello. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top