Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.

Υλικά

450 γρ. Spaghetti

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά

1 σφηνάκι limoncello

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ασπρο πιπέρι

Αλάτι

 

Οδηγίες

Παίρνουμε τα λεμόνια και με έναν αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε πολύ προσεκτικά το κίτρινο μέρος και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βράζουμε και τα κρυώνουμε 2 φορές για 2 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ξεκινήσουν να ζεσταίνονται, ρίχνουμε τις λωρίδες από τη φλοίδα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και ρίχνουμε και το limoncello. Δένουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω.

empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια

Οι φανατικοί μακαρομάδες έχουν έναν ακόμη λόγο να απολαύσουν το πιάτο τους.
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Linguine με πορτοκάλι

Το άρωμα του πορτοκαλιού θα δώσει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
Back To Top