Εύκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.

Υλικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

3 κ.σ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

120 γρ. ροκφόρ σε τρίμματα

Λίγο βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κίτρινο τυρί για το πασπάλισμα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε και αυτό πολύ καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μισό ρύζι. Επάνω απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Back To Top