Εύκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.

Υλικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

3 κ.σ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

120 γρ. ροκφόρ σε τρίμματα

Λίγο βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κίτρινο τυρί για το πασπάλισμα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε και αυτό πολύ καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μισό ρύζι. Επάνω απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
Back To Top