Εύκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.

Υλικά:

300 γρ. σπανάκι φρέσκο

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

3 κ.σ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

120 γρ. ροκφόρ σε τρίμματα

Λίγο βούτυρο λιωμένο

200 γρ. κίτρινο τυρί για το πασπάλισμα

120 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε και αυτό πολύ καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αμέσως μέσα το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μισό ρύζι. Επάνω απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο ρύζι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κίτρινο τυρί με την κρέμα γάλακτος και το περιχύνουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
empty alt

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα

Εξαιρετική επιλογή για γρήγορο σνακ χωρίς ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με βρώμη.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
Back To Top