Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.

Υλικά:

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

400 γραμμ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

100 γραμμ. μπέικον

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μέτρια μελιτζάνα, ψιλοκομμένη

Αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον με τη μελιτζάνα και προσθέστε τα στα μανιτάρια, μαζί με τον μαϊντανό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανά τέσσερα, και με τη βοήθεια ενός πιάτου του γλυκού, κόψτε τα σε σχήμα δίσκου. Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια κουταλιά γέμιση και κλείστε το φύλλο όπως ένα πουγκί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες. Ψήστε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Σερβίρετε τα πουγκιά σε πιάτα πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Γεμιστό καλαμάρι

Καλαμάρια γεμιστά, ένα πιάτο νόστιμο και μία ξεχωριστή πρόταση για να απολαύσετε τα θαλασσινά σας.
Back To Top