Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 

Υλικά:

200 γραμμ. ταλιατέλες

1 φλιτζ. σπιτικός ζωμός κρέατος

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

πιπέρι

1 κοφτή κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κρόκος αυγού

1 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί

1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Διαλύστε το αλεύρι μέσα στον ζωμό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξτε το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέσα γρήγορα τον κρόκο. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν. Μόλις τα σουρώσετε, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μικρό πιρέξ, πασπαλίστε με το τυρί και κομματάκια βούτυρο και γκρατινάρετέ τα στο φούρνο στους 200οC για 15΄.

empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
Back To Top