Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 

Υλικά:

200 γραμμ. ταλιατέλες

1 φλιτζ. σπιτικός ζωμός κρέατος

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

πιπέρι

1 κοφτή κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κρόκος αυγού

1 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί

1 κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:

Ετοιμάστε τη σάλτσα: Διαλύστε το αλεύρι μέσα στον ζωμό. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξτε το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε μέσα γρήγορα τον κρόκο. Παράλληλα, βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν. Μόλις τα σουρώσετε, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μικρό πιρέξ, πασπαλίστε με το τυρί και κομματάκια βούτυρο και γκρατινάρετέ τα στο φούρνο στους 200οC για 15΄.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top