Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γραμμ. ζάχαρη

100 γραμμ. αλεύρι

Για το γαρνίρισμα:

Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για επικάλυψη:

200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

4 κ.σ. γάλα

Οδηγίες:

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χωριστά χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και προσθέστε τη μαρέγκα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην «κάτσει». Αδειάστε το μείγμα σε ένα τετράγωνο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15΄. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, κόψτε το σε τετραγωνάκια και βάλτε τα πάνω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Με ένα κορνέ, γαρνίρετέ τα με τη σαντιγί ή την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Σε ένα μπεν μαρί ζεστάνετε το γάλα και λιώστε τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει αρκετά, ανακατέψτε τη και περιχύστε τα γλυκάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς και πεπεροντσίνο

Μια μακαρονάδα απευθείας από τη θάλασσα!
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
Back To Top