Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.

Υλικά:

7 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες

400 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 μικρά κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

350 ml χυμό ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Ύστερα τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να στραγγίξουν ξανά και τις κρατάμε στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεστάνει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε στη συνέχεια το φινόκιο και τα κολοκυθάκια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και παραμείνει το λάδι ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Όταν απορροφηθεί και το ελαιόλαδο σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το πιλάφι μέχρις ότου απορροφηθεί η σάλτσα και παραμείνει μία σφιχτή γέμιση. Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και σκεπάζουμε το εσωτερικό της με τις φέτες μελιτζάνας και στα πλαϊνά τις τοποθετούμε κάθετα με τις κορυφές τους να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζουμε ύστερα τη γέμιση με το πιλάφι και πιέζουμε με μία σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Μόλις ολοκληρώσουμε, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από τις μελιτζάνες που εξέχουν. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά γυρνώντας ανάποδα.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top