Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.

Υλικά:

7 μεγάλες μελιτζάνες μακρόστενες

400 γρ. ρύζι για πιλάφι

2 μικρά κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

1 φινόκιο ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

350 ml χυμό ντομάτας

1 ποτήρι λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. Ύστερα τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. Όταν στεγνώσουν από τα υγρά τους, τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε να στραγγίξουν ξανά και τις κρατάμε στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεστάνει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε στη συνέχεια το φινόκιο και τα κολοκυθάκια. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά και παραμείνει το λάδι ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Όταν απορροφηθεί και το ελαιόλαδο σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το πιλάφι μέχρις ότου απορροφηθεί η σάλτσα και παραμείνει μία σφιχτή γέμιση. Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ και σκεπάζουμε το εσωτερικό της με τις φέτες μελιτζάνας και στα πλαϊνά τις τοποθετούμε κάθετα με τις κορυφές τους να εξέχουν από τη φόρμα. Αδειάζουμε ύστερα τη γέμιση με το πιλάφι και πιέζουμε με μία σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη. Μόλις ολοκληρώσουμε, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες από τις μελιτζάνες που εξέχουν. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά γυρνώντας ανάποδα.

empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με πεπεροντσίνο

Εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Back To Top