Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Υλικά:

400 γρ. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κρόκους αυγών

2 ασπράδια

4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό

2 φλιτζάνια κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το mascarpone. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα. Ανακατεύουμε πάλι και κρατάμε την κρέμα έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί. Πάνω από αυτά απλώνουμε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνουμε πάλι με μία στρώση από την κρέμα. Κρατάμε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.

empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Σαλάτα με μπέικον και μήλα

Το μπέικον θα δώσει ένα ακόμη λόγο για να υποκύψει κανείς σε αυτή τη σαλάτα.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
Back To Top