Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Υλικά:

220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

300 γρ. τυρί μασκαρμπόνε

160 γρ. ζάχαρη

5 φλιτζάνια εσπρέσσο

5 κρόκους

1 πακέτο σαβουαγιάρ

½ φλιτζάνι λικέρ καφέ

Κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με μία σταγόνα νερό και τη ρίχνουμε αργά σε ένα μπολ που έχουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αναμιγνύουμε τα 3 φλιτζάνια εσπρέσσο μαζί με το τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πάλι απαλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο εσπρέσσο μαζί με το λικέρ καφέ, βυθίζουμε μέσα τα σαβουαγιάρ και στρώνουμε τα μισά σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβουαγιά και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top