Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.

Υλικά:

1 φλιτζ. κρέμα βανίλιας (από άνθος αραβοσίτου)

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)

2 κρόκοι, κατά προτίμηση από φρέσκα βιολογικά αυγά, χτυπημένοι

12 σπιτικά τετράγωνα μπισκότα (ή όποια… υγιεινά έτοιμα σας αρέσουν)

2 κ.σ. γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ. κονιάκ

1/2 φλιτζ. σφιχτή σαντιγί

Ξηροί καρποί που σας αρέσουν

Οδηγίες:

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε μέσα γρήγορα τους κρόκους. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατέψτε μέσα την κρέμα βανίλιας. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. «Περάστε» τα μισά μπισκότα από το γάλα και στρώστε τα σε μια φορμίτσα με έλασμα, στρωμένη με λαδόκολλα για ξεφορμάρετε μετά πιο εύκολα την τούρτα. Καλύψτε τα με τη μισή κρέμα και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπισκότα. Απλώστε πάνω τους τη σαντιγί και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
Back To Top