Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.

Υλικά

400 γρ. Πέννες

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. harrisa

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

10 γρ. κύμινο

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τα μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
Back To Top