Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.

Υλικά

400 γρ. Πέννες

600 γρ. μοσχάρι άπαχο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. harrisa

10 γρ. αλάτι

10 γρ. πιπέρι μαύρο

2 φύλλα δάφνη

4 γαρύφαλλα

50 γρ. τοματοπολτό

10 γρ. κύμινο

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις ροδοκοκκινήσει και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, την harrisa, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Από πάνω ρίχνουμε τα μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

empty alt

Τρουφάκια με σοκολάτα

Πανεύκολα και γρήγορα τρουφάκια με λίγα υλικά.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top