Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.

Υλικά:

600 γρ. ξαρμυρισμένος βακαλάος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

750 γρ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε 2-3 μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο βακαλάος.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 

Back To Top