Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.

Υλικά:

4 φιλέτα τόνου

Χοντρό αλάτι

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

200 γρ. ώριμες ντομάτες

1 χοντρό κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. κάπαρη

3 φιλέτα αντσούγια

20 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη στο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου κάτω από το χοντρό αλάτι με το κλωναράκι του θυμαριού για μιάμιση ώρα τουλάχιστον και μετά τα ψήνουμε στους 80°C για τουλάχιστον 7 λεπτά. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να σχηματιστούν σκούρες κηλίδες στη φλούδα τους. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, τις σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε, ξεχωρίζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Ζεματάμε γρήγορα τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σκελίδες. Κόβουμε πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο προσέχοντας να μη διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό με το σκόρδο, την κάπαρη, τις αντσούγιες, και την ψίχα ψωμιού. Μόλις πετύχουμε μια ομοιογενή πυκνότητα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τον τόνο στο πιάτο, γαρνίρουμε με την κρύα πεπερονάδα και λίγη πράσινη σάλτσ

empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Βάση από πίτσα χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη ζύμη πίτσας.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top