Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

0     

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Βαθμός Δυσκολίας
  1
Μερίδες
  4
Ώρα μαγειρέματος
  12:30μμ-3μμ
ΑβοκάντοΖυμαρικάΝτοματίνιαΠεπεροντσίνο

Υλικά

350 γρ. fusilli

2 αβοκάντο

300 γρ. ντοματίνια

1 σκελίδα σκόρδο

1 πεπεροντσίνο

Χυμό και ζεστ από 2 λεμόνια

1 ματσάκι μέντα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Τα περνάμε με κρύο νερό και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μέντα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο, τα ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε την ψίχα από το αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω το χυμό λεμονιού, την πλάθουμε με το πιρούνι και την ανακατεύουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αβοκάντο, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με το ζεστ από το λεμόνι.