Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.


Οι σαλάτες δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη του καθημερινού σου μενού, αλλά μπορούν να γίνουν μια πανδαισία από διαφορετικά χρώματα, υφές και γεύσεις, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, για πιάτα που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

1. Στράγγισε καλά τα λαχανικά σου: Αφού πλύνεις σχολαστικά όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, άφησέ τα να στεγνώσουν τέλεια, γιατί αρκούν μερικές σταγόνες νερού για να κάνουν τη σαλάτα σου μαραμένη και το ντρέσινγκ νερουλό.

2. Αλάτισε το ντρέσινγκ: Ακόμα και αν αποτελείται μόνο από λάδι και ξίδι, λίγο αλάτι θα τονίσει τη γεύση του ντρέσινγκ και θα το χρησιμοποιήσει ως όχημα για να κατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα στη σαλάτα.

3. Συνδύασε διαφορετικές υφές: Ξηροί καρποί με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρεμώδη τυριά είναι ένας συνδυασμός που προσθέτει ποικιλία στις υφές, πολλαπλασιάζοντας την απόλαυση.

4. Πάντρεψε διαφορετικές γεύσεις: Γλυκές, αλμυρές, όξινες και πικρές γεύσεις, ακόμα και ουμάμι, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά σε μια σαλάτα κάνοντάς την πιο ενδιαφέρουσα.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα εποχής: Είναι ασύγκριτα νοστιμότερα από του θερμοκηπίου, και πιο οικονομικά.

6. Δώσε έμφαση στις αναλογίες: Δες ποια ποσότητα από κάθε υλικό είναι ιδανική ώστε να μη χάνεται ανάμεσα στα άλλα. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, να μη χρησιμοποιήσεις με φειδώ το αβοκάντο ή το κουκουνάρι σε μια κατά τα άλλα πληθωρική σαλάτα.

7. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς: Έτσι θα ενισχύσεις τη γεύση τους και θα κάνεις πιο τραγανή την υφή τους. Απλά άφησέ τους να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τους ρίξεις στη σαλάτα.

8. Δοκίμασε και άλλα φυτικά λάδια: Μπορεί το ελαιόλαδο θα είναι θεϊκό, όμως μη βιαστείς να απορρίψεις άλλες επιλογές σε φυτικά λάδια. Για παράδειγμα, σε μια ασιατική σαλάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, ενώ σε μια πράσινη σαλάτα θα βρει άνετα τη θέση του το λάδι καρυδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ξίδι: αντί για μηλόξιδο, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι. Αντί για βαλσαμικό ξίδι, ρίξε κρέμα βαλσαμικού.

9. Πόνταρε άφοβα στα φρέσκα βότανα: Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό ή άλλα βότανα και μυρωδικά θα προσθέτουν άρωμα και γεύση. Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βρώσιμα άνθη, που θα ομορφύνουν στη στιγμή τη σαλάτα σου.

10. Πρόσθεσε μια πινελιά πολυτέλειας: Λίγο αυθεντικό ροκφόρ, αυγοτάραχο, φιλέτο σολομού ή φουά γκρα είναι μερικά μόνο από τα πολυτελή υλικά που θα απογειώσουν ακόμα και τα φύλλα μαρουλιού, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι.

empty alt

Το στρες προσθέτει κιλά

Εξουδετερώνει την υγιεινή διατροφή το στρες. Αυτό υποστηρίζουν τα αποτελέσμα ερευνών που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Ετοιμάζεις ταξίδι; Πάρε μαζί σου αυτό το σπιτικό σνακ!

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.
empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
Back To Top