Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

1. Φτιάξε τσίλι σος. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κάθε μεξικανικό πιάτο.

2. Φτιάξε μια σάλτσα για πίτσα.

3. Πρόσθεσέ τα στο ρύζι. Κάνοντάς το κόκκινο κατά το βράσιμο, το κάνεις πιο νόστιμο και θρεπτικό.

4. Πρόσθεσέ τα σε σούπες. Είτε πρόκειται για μια μινεστρόνε είτε για κοτόσουπα.

5. Κάνε καγιανά. Αν δεν έχεις φρέσκια ντομάτα, μπορείς να προσθέσεις στο αυγό ντοματάκια κονκασέ.

6. Φτιάξε σάλτσα για ζυμαρικά. Αποτελούν τη βάση για κάθε κόκκινη σάλτσα.

7. Φτιάξε σουτζουκάκια. Ή συνδύασέ τα με κεφτεδάκια που σου περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα και συνόδευσε ένα πιάτο σπαγγέτι.

8. Χρησιμοποίησέ τα σε ριζότο. Στη θέση του ζωμού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματάκια κονκασέ.

9. Φτιάξε ντοματόσουπα. Και πρόσθεσέ της μυρωδικά και κοφτό μακαρονάκι.

10. Πρόσθεσέ τα σε κάθε σούπα με όσπρια. Θα τη νοστιμίσεις στη στιγμή.

11. Παρασκεύασε σπιτική κέτσαπ. Θα έχει καλύτερη γεύση και θα είναι πιο υγιεινή.

12. Χρησιμοποίησέ τα σε μαγειρευτό κρέας. Η ντομάτα ταιριάζει σε κάθε είδος κρέατος.

13. Φτιάξε Μπολονέζ. Με μοσχαρίσιο κιμά ή ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο μοσχαράκι.

14. Φτιάξε ψάρι πλακί. Ακόμα και το πιο άγευστο λευκό ψάρι θα γίνει πεντανόστιμο με ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο.

15. Mαγείρεψε κοτόπουλο τίκα μασάλα. Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό κομμάτι αυτής της πικάντικης, ασιατικής συνταγής.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Barbie Cocktail: μια συνταγή για να μπεις στον μεθυστικά ροζ κόσμο της

H Barbie έχει αυτή την εποχή την τιμητική της και σε κερνάει το κοκτέιλ της
empty alt

Honey Honey – Παγκόσμια Ημέρα Μελιού

Γιορτάζουμε τις μέλισσες, τις προστατεύουμε και τιμάμε τα πολύτιμα δώρα του
Back To Top