Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.

1. Φτιάξε τσίλι σος. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κάθε μεξικανικό πιάτο.

2. Φτιάξε μια σάλτσα για πίτσα.

3. Πρόσθεσέ τα στο ρύζι. Κάνοντάς το κόκκινο κατά το βράσιμο, το κάνεις πιο νόστιμο και θρεπτικό.

4. Πρόσθεσέ τα σε σούπες. Είτε πρόκειται για μια μινεστρόνε είτε για κοτόσουπα.

5. Κάνε καγιανά. Αν δεν έχεις φρέσκια ντομάτα, μπορείς να προσθέσεις στο αυγό ντοματάκια κονκασέ.

6. Φτιάξε σάλτσα για ζυμαρικά. Αποτελούν τη βάση για κάθε κόκκινη σάλτσα.

7. Φτιάξε σουτζουκάκια. Ή συνδύασέ τα με κεφτεδάκια που σου περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα και συνόδευσε ένα πιάτο σπαγγέτι.

8. Χρησιμοποίησέ τα σε ριζότο. Στη θέση του ζωμού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματάκια κονκασέ.

9. Φτιάξε ντοματόσουπα. Και πρόσθεσέ της μυρωδικά και κοφτό μακαρονάκι.

10. Πρόσθεσέ τα σε κάθε σούπα με όσπρια. Θα τη νοστιμίσεις στη στιγμή.

11. Παρασκεύασε σπιτική κέτσαπ. Θα έχει καλύτερη γεύση και θα είναι πιο υγιεινή.

12. Χρησιμοποίησέ τα σε μαγειρευτό κρέας. Η ντομάτα ταιριάζει σε κάθε είδος κρέατος.

13. Φτιάξε Μπολονέζ. Με μοσχαρίσιο κιμά ή ψιλοκομμένο και σιγοβρασμένο μοσχαράκι.

14. Φτιάξε ψάρι πλακί. Ακόμα και το πιο άγευστο λευκό ψάρι θα γίνει πεντανόστιμο με ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο.

15. Mαγείρεψε κοτόπουλο τίκα μασάλα. Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό κομμάτι αυτής της πικάντικης, ασιατικής συνταγής.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
Back To Top