Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.


Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της. Αυτά είναι τρία μυστικά-πασπαρτού που διευκολύνουν τη ζωή της και τη βοηθούν κάθε φορά να απογειώσει το αποτέλεσμα.

1. Αγόρασε ένα φτηνό ελαιόλαδο και ένα καλύτερο. Αν μαγειρεύεις πολύ με ελαιόλαδο, καλό είναι να έχεις ένα πιο οικονομικό και ένα πιο ακριβό. Το πιο ακριβό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες όπως η πέστο ή να προστεθεί σε μπρουσκέτες, όπου αναδεικνύεται τέλεια η γεύση του, ενώ το φτηνότερο να αξιοποιηθεί σε μαγειρευτά φαγητα, όπως κοκκινιστά και όσπρια, όπου η γεύση του καλύπτεται από άλλες, δυνατότερες.

2. Βάλε στην κατάψυξη φλούδες παρμεζάνας να τις χρησιμοποιήσεις σε σούπες. Και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις τρίψει όλη την παρμεζάνα και ετοιμάζεσαι να πετάξεις τη λεπτή φλούδα που έχει περισσέψει… μην το κάνεις. Η Laura εξηγεί ότι μπορεί να γίνει το συστατικό που θα κάνει τη διαφορά σε μια σούπα. Την ώρα που ετοιμάζεις τη σούπα, απλά ρίχνεις λίγη παρμεζάνα στο μείγμα που σιγοβράζει, και το εκλεκτό ιταλικό τυρί απελευθερώνει όλη τη γεύση του. Για να έχεις πάντα φλούδες παρμεζάνας διαθέσιμες, μπορείς να τις διατηρήσεις στην κατάψυξη.

3. Αντιμετώπισε το χρόνο σαν ένα ακόμα υλικό της συνταγής σου. «Ένα από τα πιο σημαντικότερα πράγματα στο μαγείρεμα είναι ο χρόνος – να αφήσουμε κάτι να μαγειρευτεί όσο ακριβώς χρειάζεται χωρίς να πιέσουμε καταστάσεις», καταλήγει η Laura.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top