Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό. Βάλε τέλος στην αβεβαιότητα, ακολουθώντας τα παρακάτω tips για να απολαμβάνεις πάντα το καλύτερο καρπούζι!

1. Το σημάδι: το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι αυτά τα άσπρα σημάδια τα οποία είναι απολύτως φυσικά. Δημιουργούνται στο σημείο όπου το καρπούζι ακουμπά στη γη και θέλεις να έχουν χρώμα άσπρο-κίτρινο ή πορτοκαλο-κίτρινο (αν είναι μπορδοροδοκόκκινο μην το πάρεις)

2. Αγόρι ή κορίτσι; Ναι, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι τα καρπούζια χωρίζονται σε φύλα. Τα αγόρια είναι μακρόστενα και πιο «νερουλά», ενώ τα κορίτσια είναι πιο στρογγυλά, στρουμπουλά και γλυκά.

3. Η φλούδα: από τη φλούδα θα καταλάβεις πόσες φορές οι μέλισσες ακούμπησαν το φυτό. Όσα περισσότερα σημάδια έχει τόσες περισσότερες φορές έγινε επικονίαση, άρα το καρπούζι αυτό θα είναι πιο γλυκό!

watermelon2

4. Το μέγεθος: Διάλεξε ένα καρπούζι μεσαίου μεγέθους, όχι το πιο μεγάλο ή το πιο μικρό. Το μέγεθος μετράει στην περίπτωση του καρπουζιού.

5. Η «ουρά»: Από εδώ θα καταλάβεις πόσο ώριμο είναι. Η πράσινη ουρά υποδηλώνει ότι κόπηκε πρόωρα. Διάλεξε ένα που να έχει αποξηραμένη «ουρά» για καλύτερη γεύση.

Να ξέρεις ότι γενικά δεν πρέπει να κρίνεις από την εμφάνιση, εκτός αν πρόκειται για καρπούζια!!!

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Πώς θα έχεις καθημερινά σπιτικό φαγητό για την οικογένειά σου και θα κάνεις οικονομία

Η Αμερικανίδα food editor Anna Francese Gass είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

«Τηγανίτες» σολομού με φέτα και άνηθο

Η φέτα και ο φρέσκος άνηθος αρωματίζουν αυτές τις τραγανές τηγανίτες σολομού. Συνδυάστε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σερβίρετε πάνω από ένα στρώμα με χόρτα ή λαχανικά για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

My Blueberry Gin & Tonic nights and... days

Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού
Back To Top