Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

0     

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα. Πολλές φορές όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά. Μήπως κι εσύ βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, όπως άλλωστε κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς;

Διάβασε ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο, και γιατί:

1.Ντομάτες

Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών κι έτσι πας να φας την ντομάτα και δεν έχει πια γεύση, αν είχε πριν βεβαίως. Κλείσε τις καλύτερα στο ντουλάπι για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

2.Βασιλικός

Βάλτον στο ψυγείο και δες μετά από λίγες ώρες πώς έχουν μαυρίσει τα φυλλαράκια του! Το ιδανικό είναι να έχεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι (διώχνει και τα κουνούπια) και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγο να κόβεις βασιλικό από αυτήν.

3.Πατάτες

Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Για αυτό βάλε τις πατάτες σου σε χαρτοσακούλα και αποθήκευσέ τις σε σκοτεινό ντουλάπι. Δεν αγαπάνε τον ήλιο, καθώς κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και… πρασινίζουν από το κακό τους.

4.Κρεμμύδια

Θέλουν τον αέρα τους για να παραμένουν φρέσκα. Βάλτα κι αυτά σε μια χαρτοσακούλα, στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες, και μετά βάλτην στο ντουλάπι. Όχι όμως δίπλα στις πατάτες, γιατί θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

 

5.Πεπόνι

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο μισό, και δεν το θες! Αντιθέτως, η θερμοκρασία δωματίου διπλασιάζει τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη, που έχεις ανάγκη για όμορφη επιδερμίδα και καλή όραση.