Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα. Πολλές φορές όμως αναγκαζόμαστε να το κάνουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Δεν ξέρουμε πώς να τα αποθηκεύουμε σωστά. Μήπως κι εσύ βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, όπως άλλωστε κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς;

Διάβασε ποιες είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο ψυγείο, και γιατί:

1.Ντομάτες

Η ψυχρότητα επηρεάζει τα χημικά του φυτού της οικογένειας των Σολανιδών κι έτσι πας να φας την ντομάτα και δεν έχει πια γεύση, αν είχε πριν βεβαίως. Κλείσε τις καλύτερα στο ντουλάπι για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

2.Βασιλικός

Βάλτον στο ψυγείο και δες μετά από λίγες ώρες πώς έχουν μαυρίσει τα φυλλαράκια του! Το ιδανικό είναι να έχεις μια γλαστρούλα στο μπαλκόνι (διώχνει και τα κουνούπια) και κάθε φορά που θα χρειάζεσαι λίγο να κόβεις βασιλικό από αυτήν.

3.Πατάτες

Στο ψυγείο το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρο. Για αυτό βάλε τις πατάτες σου σε χαρτοσακούλα και αποθήκευσέ τις σε σκοτεινό ντουλάπι. Δεν αγαπάνε τον ήλιο, καθώς κάνει τη χλωροφύλλη να συσσωρεύεται και… πρασινίζουν από το κακό τους.

4.Κρεμμύδια

Θέλουν τον αέρα τους για να παραμένουν φρέσκα. Βάλτα κι αυτά σε μια χαρτοσακούλα, στην οποία θα έχεις ανοίξει μερικές τρύπες, και μετά βάλτην στο ντουλάπι. Όχι όμως δίπλα στις πατάτες, γιατί θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

 

5.Πεπόνι

Το ψυγείο μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντιοξειδωτικών του στο μισό, και δεν το θες! Αντιθέτως, η θερμοκρασία δωματίου διπλασιάζει τα επίπεδα συστατικών όπως η βήτα-καροτίνη, που έχεις ανάγκη για όμορφη επιδερμίδα και καλή όραση.

 

 

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Το μυστικό για να βράσουν πιο γρήγορα οι πατάτες

Οι πατάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία αλλά αργές στο βράσιμο. Υπάρχουν ωστόσο δύο απλά κόλπα για να επιταχύνεις εντυπωσιακά το μαγείρεμά τους.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Σούπα με μπρόκολο και τσένταρ

Λατρεύεις το εφέ του λιωμένου τσένταρ αλλά θες και να το συνδυάσεις με κάτι… πράσινο και υγιεινό; Κανένα άλλο τυρί δεν λιώνει τόσο βελούδινα και δεν δένει τόσο απολαυστικά σε σούπες με λαχανικά προσφέροντας τόσο ζεστό και βελούδινο αποτέλεσμα.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top