Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου. Όμως κάνοντας τις παρακάτω 7 απλές κινήσεις θα διευκολύνεις την προετοιμασία όλων των γευμάτων της εβδομάδας.

1. Πλύνε και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου. Φύλαξε μερικά στη συντήρηση για το μενού της εβδομάδας και βάλε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, σε σακουλάκια ασφαλείας.

2. Κόψε σε μερίδες το κρέας σου. Κράτησε στο ψυγείο όσο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μέσα στο επόμενο 24ωρο και τοποθέτησε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, επίσης σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

3. Βάλε το κρέας να μαριναριστεί. Το κρέας που θα κρατήσεις στο ψυγείο, μπορείς να το βάλεις σε μια μαρινάδα που θα φτιάξεις επί τόπου, ώστε όταν θα το μαγειρέψεις να είναι μαλακό, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

4. Ό,τι αγόρασες «χύμα», τοποθέτησέ το σε δοχεία με καπάκι. Αφήνοντας τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τον καφέ σου σε σακουλάκια, μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεις τον κίνδυνο διαρροών στα ντουλάπια και το ψυγείο. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν από τα ψώνια σου, μετάφερέ τα αμέσως σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

5. Κόψε σε φέτες τη μισή φρατζόλα ψωμί. Κράτησε την άλλη μισή στην ψωμιέρα, για τις ανάγκες της ημέρας, και τοποθέτησε τις φέτες σε σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη, χωρισμένες μεταξύ τους με λαδόχαρτο ώστε να ξεπαγώνεις όσες ακριβώς χρειάζεσαι.

6. Κόψε σε φέτες κάποια λαχανικά. Αφού τα πλύνεις, φυσικά. Έτσι, μπορείς να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή ως σνακ ή να τα προσθέσεις σε σούπες και άλλες συνταγές. Καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι πιπεριές και το σέλερι, αρκεί να μην περάσουν πολλές ημέρες πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο.

7. Βγάλε τα αυγά από τις χάρτινες θήκες. Και τοποθέτησέ τα στην ειδική θήκη στο ψυγείο. Ή, ακόμα καλύτερα, βράσε μερικά από αυτά και διατήρησέ τα στο ψυγείο, για να τα καταναλώσεις ως πρωινό, σνακ ή μέσα σε σαλάτες.

empty alt

Οι ‘ημερομηνίες» που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά

Οι αναγραφόμενες ενδείξεις κατανάλωσης στις συσκευασίες των βρώσιμων προϊόντων είναι στο κέντρο των συζητήσεων τον τελευταίο καιρό. Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Τζιγκόνιερ

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις αγαπημένες συνταγές της οικογένειας μου. Προέρχεται από την παράδοση των νομάδων Ρομά, και γεννήθηκε από μια ανάγκη.
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα κοκτέιλ Μαργαρίτα βήμα βήμα

Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, τα παγωμένα κοκτέιλ επιστρέφουν, ανάμεσα στα οποία η κλασική Μαργαρίτα αποτελεί μια σταθερή αξία.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Back To Top