Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου. Όμως κάνοντας τις παρακάτω 7 απλές κινήσεις θα διευκολύνεις την προετοιμασία όλων των γευμάτων της εβδομάδας.

1. Πλύνε και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου. Φύλαξε μερικά στη συντήρηση για το μενού της εβδομάδας και βάλε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, σε σακουλάκια ασφαλείας.

2. Κόψε σε μερίδες το κρέας σου. Κράτησε στο ψυγείο όσο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μέσα στο επόμενο 24ωρο και τοποθέτησε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, επίσης σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

3. Βάλε το κρέας να μαριναριστεί. Το κρέας που θα κρατήσεις στο ψυγείο, μπορείς να το βάλεις σε μια μαρινάδα που θα φτιάξεις επί τόπου, ώστε όταν θα το μαγειρέψεις να είναι μαλακό, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

4. Ό,τι αγόρασες «χύμα», τοποθέτησέ το σε δοχεία με καπάκι. Αφήνοντας τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τον καφέ σου σε σακουλάκια, μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεις τον κίνδυνο διαρροών στα ντουλάπια και το ψυγείο. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν από τα ψώνια σου, μετάφερέ τα αμέσως σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

5. Κόψε σε φέτες τη μισή φρατζόλα ψωμί. Κράτησε την άλλη μισή στην ψωμιέρα, για τις ανάγκες της ημέρας, και τοποθέτησε τις φέτες σε σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη, χωρισμένες μεταξύ τους με λαδόχαρτο ώστε να ξεπαγώνεις όσες ακριβώς χρειάζεσαι.

6. Κόψε σε φέτες κάποια λαχανικά. Αφού τα πλύνεις, φυσικά. Έτσι, μπορείς να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή ως σνακ ή να τα προσθέσεις σε σούπες και άλλες συνταγές. Καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι πιπεριές και το σέλερι, αρκεί να μην περάσουν πολλές ημέρες πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο.

7. Βγάλε τα αυγά από τις χάρτινες θήκες. Και τοποθέτησέ τα στην ειδική θήκη στο ψυγείο. Ή, ακόμα καλύτερα, βράσε μερικά από αυτά και διατήρησέ τα στο ψυγείο, για να τα καταναλώσεις ως πρωινό, σνακ ή μέσα σε σαλάτες.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος να καρυκεύσεις το κρέας

Όταν καρυκεύουμε μπριζόλες, τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές, διαδοχικά, με αλάτι και όποια άλλα μπαχαρικά θέλουμε.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top