Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

0     

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

groceries

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου. Όμως κάνοντας τις παρακάτω 7 απλές κινήσεις θα διευκολύνεις την προετοιμασία όλων των γευμάτων της εβδομάδας.

1. Πλύνε και ψιλόκοψε τα μυρωδικά σου. Φύλαξε μερικά στη συντήρηση για το μενού της εβδομάδας και βάλε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση, σε σακουλάκια ασφαλείας.

2. Κόψε σε μερίδες το κρέας σου. Κράτησε στο ψυγείο όσο σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μέσα στο επόμενο 24ωρο και τοποθέτησε το υπόλοιπο στην κατάψυξη, επίσης σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

3. Βάλε το κρέας να μαριναριστεί. Το κρέας που θα κρατήσεις στο ψυγείο, μπορείς να το βάλεις σε μια μαρινάδα που θα φτιάξεις επί τόπου, ώστε όταν θα το μαγειρέψεις να είναι μαλακό, πλούσιο σε αρώματα και γεύση.

4. Ό,τι αγόρασες «χύμα», τοποθέτησέ το σε δοχεία με καπάκι. Αφήνοντας τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και τον καφέ σου σε σακουλάκια, μειώνεις σημαντικά το προσδόκιμο ζωής τους και αυξάνεις τον κίνδυνο διαρροών στα ντουλάπια και το ψυγείο. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν από τα ψώνια σου, μετάφερέ τα αμέσως σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

5. Κόψε σε φέτες τη μισή φρατζόλα ψωμί. Κράτησε την άλλη μισή στην ψωμιέρα, για τις ανάγκες της ημέρας, και τοποθέτησε τις φέτες σε σακουλάκια αποθήκευσης στην κατάψυξη, χωρισμένες μεταξύ τους με λαδόχαρτο ώστε να ξεπαγώνεις όσες ακριβώς χρειάζεσαι.

6. Κόψε σε φέτες κάποια λαχανικά. Αφού τα πλύνεις, φυσικά. Έτσι, μπορείς να τα καταναλώσεις ανά πάσα στιγμή ως σνακ ή να τα προσθέσεις σε σούπες και άλλες συνταγές. Καλές επιλογές είναι τα καρότα, οι πιπεριές και το σέλερι, αρκεί να μην περάσουν πολλές ημέρες πλυμένα και κομμένα στο ψυγείο.

7. Βγάλε τα αυγά από τις χάρτινες θήκες. Και τοποθέτησέ τα στην ειδική θήκη στο ψυγείο. Ή, ακόμα καλύτερα, βράσε μερικά από αυτά και διατήρησέ τα στο ψυγείο, για να τα καταναλώσεις ως πρωινό, σνακ ή μέσα σε σαλάτες.