Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα κάνεις την προετοιμασία της πιο εύκολη, γρήγορη και θα αποκομίσεις τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία και τον ουρανίσκο σου.

1. Ακολούθησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου: Όσο περισσότερα χρώματα από φρούτα, λαχανικά και άλλα υλικά περιέχει μια σαλάτα, τόσο πιο πλούσια σε υγιεινά οφέλη αλλά και γεύση είναι.

2. Μη διστάσεις να προσθέσεις όσπρια: Τα μαυρομάτικα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις υλικών, τα οποία μπορείς μάλιστα να βράσεις σε μεγάλες ποσότητες για να έχεις για όλη την εβδομάδα. Δίνουν στη σαλάτα σου περισσότερη γεύση, τραγανή υφή, έξτρα πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά, με μία κίνηση.

3. Βράσε μια μεγάλη ποσότητα δημητριακών: Μαγείρεψε π.χ. στις αρχές της εβδομάδας κινόα, καστανό ρύζι ή όποιο άλλο δημητριακό θέλεις να προσθέσεις στις σαλάτες σου, διατήρησέ το στο ψυγείο και χρησιμοποίησε καθημερινά από λίγο.

4. Ετοίμασε από πριν και τα λαχανικά: Την ίδια τακτική με τα δημητριακά και τα όσπρια μπορείς να εφαρμόσεις και σε λαχανικά που δεν μαραίνονται γρήγορα, όπως είναι οι πιπεριές και το μπρόκολο. Όποτε έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, πλύνε τα, μαγείρεψέ τα αν χρειαστεί και κόψε τα σε κομματάκια, ώστε να τα έχεις έτοιμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες ή άλλες συνταγές.

5. Διατήρησε έξυπνα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Από την άλλη, φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, η ρόκα και το κέιλ μαραίνονται γρήγορα. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους, αποθήκευσε καθένα ξεχωριστά, σε ένα πλαστικό σακουλάκι στο ψυγείο, το οποίο θα έχεις φουσκώσει προτού κλείσεις αεροστεγώς!

6. Χρησιμοποίησε έναν πατατοκαθαριστή αντί για μαχαίρι: Αυτό το εργαλείο θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές στιγμές: όταν, για παράδειγμα, θέλεις να κόψεις την παρμεζάνα σε λεπτές φλοίδες ή να δώσεις διαφορετική μορφή σε συγκεκριμένα υλικά σου, για παράδειγμα κόβοντας τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές λωρίδες και όχι σε μπαστουνάκια.

7. Προστάτευσε τα στεγνά υλικά σου από την υγρασία: Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υλικά που θέλεις να παραμείνουν στεγνά και τραγανά, π.χ. κρουτόν ή κουκουνάρι, αλλά δεν πρόκειται να καταναλώσεις τη σαλάτα αμέσως, φύλαξέ τα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι και πρόσθεσέ τα στη σαλάτα τη στιγμή της κατανάλωσης. Κάνε το ίδιο και με το ντρέσινγκ της σαλάτας (το οποίο βέβαια θα αποθηκεύσεις, για να μην υπάρξουν διαρροές, σε ένα βαζάκι ή ταπεράκι).

empty alt

Τρώτε ψάρια βλέπετε καλύτερα

Καταναλώστε ψάρια για να προστατεύσετε την όρασή σας, λένε οι επιστήμονες. Δύο μερίδες λιπαρά ψάρια την εβδομάδα μπορεί να είναι αρκετές για να προστατευθούν οι ασθενείς με διαβήτη από τις βλάβες που προκαλεί η νόσος στα μάτια τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
empty alt

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Πόσες φορές σκέφτηκες να φας ένα μήλο (γιατί ένα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα) αλλά άλλαξες γνώμη γιατί βαρέθηκες να το καθαρίσεις; Στη θέση του μήλου βάλε όποιο φρούτο ή λαχανικό προτιμάς και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Βάλ’ το στη… συντήρηση!

  Εδώ θα βρεις μερικά χρήσιμα «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να συντηρείς σωστά και στο μάξιμουμ τα τρόφιμά σου.
empty alt

Marzipan – ένα γλυκό θαύμα φτιαγμένο από αμύγδαλα

Το Marzipan, μια νόστιμη και ελαφριά λιχουδιά από έναν αρκετά ασυνήθιστο συνδυασμό ζάχαρης και ψίχας αμυγδάλου, συχνά τονισμένο με εκχύλισμα αμυγδάλου.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Μύδια με ντομάτες και σκόρδο

Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους.
empty alt

Μαρτίνι σοκολάτας – ένας συνδυασμός ονειρικός

Εάν ο συνδυασμός των ονείρων σας μετά το δείπνο είναι επιδόρπιο + ένα γλυκό κοκτέιλ, τότε αυτό το μαρτίνι σοκολάτας θα κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.

Back To Top