Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño προσθέτουν λίγη έξτρα spicy σπιρτάδα.

Συστατικά

20 κατεψυγμένες μεγάλες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι

1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο** (περίπου 1 μέτριο μάνγκο)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeño ψιλοκομμένο*

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλιτζάνι ρύζι και 5 γαρίδες

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, περάστε τις γαρίδες σε 4 μεταλλικά σουβλάκια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των γαρίδων. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το τζίντζερ. Ψήστε τις γαρίδες σε λαδωμένη σχάρα ακάλυπτη απευθείας σε μέτρια φωτιά για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, γυρίζοντάς τες μία φορά και αλείφετε συχνά με μείγμα σάλτσας.

Ανακατέψτε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ σε ζεστό ρύζι. Ρίξτε ένα κουτάλι στα πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε γαρίδες πάνω από το μείγμα ρυζιού.

garidessouvla

Σημείωση: Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

**Σημείωση: Για να ψιλοκόψετε ένα μάνγκο, κόψτε πρώτα και τις τέσσερις πλευρές γύρω από το κοκούτσι. Στη συνέχεια, σύρετε ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και την ψίχα του μάνγκο. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια και στη συνέχεια κόψτε σε μικρότερα κομμάτια.

*Σημείωση: Οι πιπεριές Jalapeño μπορεί να τσιμπήσουν και να ερεθίσουν το δέρμα, επομένως φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε πιπεριές και μην αγγίζετε τα μάτια σας.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 200 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 37 g, Πρωτεΐνες: 9 g, Λιπαρά: 2 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 53 mg, Νάτριο: 396 mg, Φυτικές ίνες: 2 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1 κρέας.

empty alt

Το αυγό απομακρύνει το εγκεφαλικό

Μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12% διατρέχουν όσοι καταναλώνουν ένα αυγό την ημέρα λένε επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο τσάι στο σπίτι

Αν έχεις προσπαθήσει να παγώσεις ζεστό τσάι, πιθανότατα θα σου έχει βγει ένα νερουλό και άνοστο ρόφημα, που θα χρειάζεται μεγάλες κουταλιές ζάχαρης για να νοστιμίσει.
empty alt

5 υλικά που μπορείς να προσθέσεις σε ένα σπιτικό χυμό (και δεν είναι φρούτα ή λαχανικά)

Οι χυμοί φαίνεται να έχουν γίνει τα νέα κοκτέιλ, κατά κάποιον τρόπο, καθώς τα juice bars αυξάνονται όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, ενώ οι πιο «ενημερωμένες» καφετέριες διαθέτουν πλέον ένα μενού με άπειρους συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top