Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño προσθέτουν λίγη έξτρα spicy σπιρτάδα.

Συστατικά

20 κατεψυγμένες μεγάλες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι

1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο** (περίπου 1 μέτριο μάνγκο)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeño ψιλοκομμένο*

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλιτζάνι ρύζι και 5 γαρίδες

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, περάστε τις γαρίδες σε 4 μεταλλικά σουβλάκια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των γαρίδων. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το τζίντζερ. Ψήστε τις γαρίδες σε λαδωμένη σχάρα ακάλυπτη απευθείας σε μέτρια φωτιά για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, γυρίζοντάς τες μία φορά και αλείφετε συχνά με μείγμα σάλτσας.

Ανακατέψτε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ σε ζεστό ρύζι. Ρίξτε ένα κουτάλι στα πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε γαρίδες πάνω από το μείγμα ρυζιού.

garidessouvla

Σημείωση: Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

**Σημείωση: Για να ψιλοκόψετε ένα μάνγκο, κόψτε πρώτα και τις τέσσερις πλευρές γύρω από το κοκούτσι. Στη συνέχεια, σύρετε ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και την ψίχα του μάνγκο. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια και στη συνέχεια κόψτε σε μικρότερα κομμάτια.

*Σημείωση: Οι πιπεριές Jalapeño μπορεί να τσιμπήσουν και να ερεθίσουν το δέρμα, επομένως φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε πιπεριές και μην αγγίζετε τα μάτια σας.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 200 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 37 g, Πρωτεΐνες: 9 g, Λιπαρά: 2 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 53 mg, Νάτριο: 396 mg, Φυτικές ίνες: 2 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1 κρέας.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
Back To Top