Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño […]

Μπορεί η ζέστη να μη σας δελεάζει ώστε να ανάψετε κάρβουνα, αλλά θα θελήσετε να ευχαριστήσετε τη σχάρα για αυτό το λαχταριστό πιάτο με θαλασσινή αύρα! Το ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο συμπληρώνει τέλεια τις γλυκές και πικάντικες γαρίδες μπάρμπεκιου σε αυτό το εξωτικό πιάτο, ενώ οι πιπεριές jalapeño προσθέτουν λίγη έξτρα spicy σπιρτάδα.

Συστατικά

20 κατεψυγμένες μεγάλες ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες

1/2 φλιτζάνι άψητο καστανό ρύζι

1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μάνγκο** (περίπου 1 μέτριο μάνγκο)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πιπέρι jalapeño ψιλοκομμένο*

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ

Απόδοση παραγωγής:

4 μερίδες

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλιτζάνι ρύζι και 5 γαρίδες

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, περάστε τις γαρίδες σε 4 μεταλλικά σουβλάκια, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των γαρίδων. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το τζίντζερ. Ψήστε τις γαρίδες σε λαδωμένη σχάρα ακάλυπτη απευθείας σε μέτρια φωτιά για 6 έως 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, γυρίζοντάς τες μία φορά και αλείφετε συχνά με μείγμα σάλτσας.

Ανακατέψτε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το jalapeño και το χυμό λάιμ σε ζεστό ρύζι. Ρίξτε ένα κουτάλι στα πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε γαρίδες πάνω από το μείγμα ρυζιού.

garidessouvla

Σημείωση: Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα.

**Σημείωση: Για να ψιλοκόψετε ένα μάνγκο, κόψτε πρώτα και τις τέσσερις πλευρές γύρω από το κοκούτσι. Στη συνέχεια, σύρετε ένα μαχαίρι ανάμεσα στη φλούδα και την ψίχα του μάνγκο. Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε σε κομμάτια και στη συνέχεια κόψτε σε μικρότερα κομμάτια.

*Σημείωση: Οι πιπεριές Jalapeño μπορεί να τσιμπήσουν και να ερεθίσουν το δέρμα, επομένως φοράτε λαστιχένια γάντια όταν χειρίζεστε πιπεριές και μην αγγίζετε τα μάτια σας.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 200 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 37 g, Πρωτεΐνες: 9 g, Λιπαρά: 2 g, Κορεσμένα λιπαρά: 1 g, Χοληστερόλη: 53 mg, Νάτριο: 396 mg, Φυτικές ίνες: 2 g.

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 2 ψωμί/άμυλο, 1 κρέας.

empty alt

Πώς θα κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα

Ίσως θέλεις να φτιάξεις ένα κέικ, αλλά ξέχασες να το βγάλεις εγκαίρως εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
empty alt

Μενού για… Όσκαρ: Τι θα απολαύσουν οι σταρ μετά την απονομή

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top