Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε με αγαπημένους στο σπίτι, τώρα είναι ο καιρός σας για να λάμψετε!
Εμείς για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε εκλεκτά αλλαντικά και κρασιά που θα χαρίσουν απόλαυση σε όλη την παρέα!

Τα ανακαλύψαμε, που αλλού, στα ΑΒ Βασιλόπουλος που χρόνια τώρα έχουν αποδείξει, ότι σε κάθε μας στιγμή και σε κάθε τραπέζι μας μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Γεύσεις εκλεκτές που θα λατρέψουμε

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν δυο υπέροχα αλλαντικά που επιλέχθηκαν για τον εορτασμό των 80 χρόνων της ΑΒ και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε περιορισμένες ποσότητες. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα:

Δοκιμάστε την σπάνια Μορταδέλα “Oltre”, με καταγωγή από την Ιταλία, μια χώρα που φημίζεται για τη γαστρονομική της παράδοση. Πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη μορταδέλα αγριογούρουνου με τρούφα η οποία παράγεται με χειροποίητες τεχνικές. Ενα ιδιαίτερο προϊόν που παράγει η φημισμένη οικογένεια Renzini, με 8 αιώνες ιστορία στην παραγωγή αλλαντικών απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης και συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Έχει ανώτερη γεύση, η οποία οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και απογειώνεται από την ισορροπημένη ένταση της θερινής τρούφας (tuber aestivum) και των επιλεγμένων μυρωδικών.

ab_allantika

Φτιάχνεται αποκλειστικά με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σιγοψήνεται για πάνω από 18 ώρες για να απολαμβάνετε κάθε της φέτα.

Εξίσου εκπληκτική γεύση έχει και η πορκέτα ψητής γαλοπούλας “Tacquolina” από την οικογένεια Renzini επίσης. Είναι από ψητή γαλοπούλα Renzini, εξ’ ολοκλήρου από 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, με την ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας και τα έντονα αρώματα της πορκέτας. Παράγεται με αργό ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επιτρέπει την ιδανική απορρόφηση των υλικών και των αρωμάτων κάνοντας το κρέας μαλακό και γευστικό, έτοιμο για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο γευστικό κάλυκα.

Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει από το βράδυ μας ένα ποτήρι καλό κρασί που συνοδεύει τέλεια τα αλλαντικά μας. Τα δυο εξαιρετικά κρασιά με την ονομασία «1939», που δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την χρονιά που η ΑΒ ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της στον χρόνο, θα σας καταπλήξουν.

ab_wines

Για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού, προτιμήστε τον Ερυθρό Ξηρό Ξινόμαυρο-Pinot Noir AB 1939, έναν Ελληνικό οίνος που ανταγωνίζεται επάξια τους Γαλλικούς: H συνάντηση του κυριαρχικού Ξινόμαυρου με το Pinot Noir, μια από τις ευγενέστερες γαλλικές ποικιλίες, που μας δίνει ένα εξαιρετικό κρασί. Πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν!

Η τραγανή οξύτητα του Ξινόμαυρου σε συνδυασμό με την πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη μύτη του Pinot. Αρώματα δεντρολίβανου, μπαχαρικού γαρύφαλλου, πράσινου σύκου με νότες ελιάς και ντομάτας. Πραγματικά ένα σπάνιο και ιδιαίτερο κρασί που θα συνοδεύσει επάξια τα πιάτα με αλλαντικά.

Αν τώρα προτιμάτε τα λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα, το ιδανικό κρασί είναι ο Λευκός Οίνος ΑΒ 1939 που συνδυάζει δύο σπάνιες ποικιλίες: τη βελούδινη malvazia και την πλούσια viognier, που δίνουν έναν υπέροχο λευκό ξηρό οίνο. Το λίτσι συναγωνίζεται στη μύτη το γκρέϊπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Στόμα αρκετά λιπαρό και γεμάτο, με καλοδομημένη οξύτητα που δίνει σωστό νεύρο στο κρασί.

Δοκιμάστε τα λοιπόν και είμαστε σίγουροι ότι θα τα αγαπήσετε όσο εμείς και θα γίνουν οι ιδανικοί πρωταγωνιστές στα τραπέζια σας!

empty alt

Τα δύο φαγητά που μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια στο αεροπλάνο

Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν έχει και την καλύτερη φήμη – και όχι τυχαία. Οι συνθήκες παρασκευής και διατήρησής του δεν είναι και οι ιδανικές, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο ευπαθή πιάτα και να συμβιβάζεσαι με ασφαλείς λύσεις, όπως τονίζει ένας επαγγελματίας του χώρου.
empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

To timing είναι η λέξη-κλειδί για να φτιάξεις ένα αυγό μελάτο, με ρευστό ακόμα κρόκο, το οποίο θα συνοδεύσεις ιδανικά με μια φέτα ψωμί με βούτυρο, αναβιώνοντας μια από τις πιο νόστιμες αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων.
empty alt

5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις στην προετοιμασία των γευμάτων

Αρκεί να αφιερώσεις δύο περίπου ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μην ταλαιπωρείσαι μεσοβδόμαδα με το μαγείρεμα – ή τουλάχιστον για να ελαχιστοποιήσεις το μαγείρεμα μέσα στην εβδομάδα.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top