Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε με αγαπημένους στο σπίτι, τώρα είναι ο καιρός σας για να λάμψετε!
Εμείς για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε εκλεκτά αλλαντικά και κρασιά που θα χαρίσουν απόλαυση σε όλη την παρέα!

Τα ανακαλύψαμε, που αλλού, στα ΑΒ Βασιλόπουλος που χρόνια τώρα έχουν αποδείξει, ότι σε κάθε μας στιγμή και σε κάθε τραπέζι μας μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Γεύσεις εκλεκτές που θα λατρέψουμε

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν δυο υπέροχα αλλαντικά που επιλέχθηκαν για τον εορτασμό των 80 χρόνων της ΑΒ και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε περιορισμένες ποσότητες. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα:

Δοκιμάστε την σπάνια Μορταδέλα “Oltre”, με καταγωγή από την Ιταλία, μια χώρα που φημίζεται για τη γαστρονομική της παράδοση. Πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη μορταδέλα αγριογούρουνου με τρούφα η οποία παράγεται με χειροποίητες τεχνικές. Ενα ιδιαίτερο προϊόν που παράγει η φημισμένη οικογένεια Renzini, με 8 αιώνες ιστορία στην παραγωγή αλλαντικών απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης και συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Έχει ανώτερη γεύση, η οποία οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και απογειώνεται από την ισορροπημένη ένταση της θερινής τρούφας (tuber aestivum) και των επιλεγμένων μυρωδικών.

ab_allantika

Φτιάχνεται αποκλειστικά με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σιγοψήνεται για πάνω από 18 ώρες για να απολαμβάνετε κάθε της φέτα.

Εξίσου εκπληκτική γεύση έχει και η πορκέτα ψητής γαλοπούλας “Tacquolina” από την οικογένεια Renzini επίσης. Είναι από ψητή γαλοπούλα Renzini, εξ’ ολοκλήρου από 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, με την ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας και τα έντονα αρώματα της πορκέτας. Παράγεται με αργό ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επιτρέπει την ιδανική απορρόφηση των υλικών και των αρωμάτων κάνοντας το κρέας μαλακό και γευστικό, έτοιμο για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο γευστικό κάλυκα.

Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει από το βράδυ μας ένα ποτήρι καλό κρασί που συνοδεύει τέλεια τα αλλαντικά μας. Τα δυο εξαιρετικά κρασιά με την ονομασία «1939», που δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την χρονιά που η ΑΒ ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της στον χρόνο, θα σας καταπλήξουν.

ab_wines

Για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού, προτιμήστε τον Ερυθρό Ξηρό Ξινόμαυρο-Pinot Noir AB 1939, έναν Ελληνικό οίνος που ανταγωνίζεται επάξια τους Γαλλικούς: H συνάντηση του κυριαρχικού Ξινόμαυρου με το Pinot Noir, μια από τις ευγενέστερες γαλλικές ποικιλίες, που μας δίνει ένα εξαιρετικό κρασί. Πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν!

Η τραγανή οξύτητα του Ξινόμαυρου σε συνδυασμό με την πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη μύτη του Pinot. Αρώματα δεντρολίβανου, μπαχαρικού γαρύφαλλου, πράσινου σύκου με νότες ελιάς και ντομάτας. Πραγματικά ένα σπάνιο και ιδιαίτερο κρασί που θα συνοδεύσει επάξια τα πιάτα με αλλαντικά.

Αν τώρα προτιμάτε τα λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα, το ιδανικό κρασί είναι ο Λευκός Οίνος ΑΒ 1939 που συνδυάζει δύο σπάνιες ποικιλίες: τη βελούδινη malvazia και την πλούσια viognier, που δίνουν έναν υπέροχο λευκό ξηρό οίνο. Το λίτσι συναγωνίζεται στη μύτη το γκρέϊπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Στόμα αρκετά λιπαρό και γεμάτο, με καλοδομημένη οξύτητα που δίνει σωστό νεύρο στο κρασί.

Δοκιμάστε τα λοιπόν και είμαστε σίγουροι ότι θα τα αγαπήσετε όσο εμείς και θα γίνουν οι ιδανικοί πρωταγωνιστές στα τραπέζια σας!

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top