Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Με το φθινόπωρο κιόλας, να έχει στρογγυλοκαθήσει στους καναπέδες του living room μας και τον χειμώνα να μας κλείνει το μάτι στη γωνία, τα πάρτι κατευθύνονται σε εσωτερικούς χώρους και τα vibes του σαββατοκύριακου είναι στο “on”.

Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε με αγαπημένους στο σπίτι, τώρα είναι ο καιρός σας για να λάμψετε!
Εμείς για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε εκλεκτά αλλαντικά και κρασιά που θα χαρίσουν απόλαυση σε όλη την παρέα!

Τα ανακαλύψαμε, που αλλού, στα ΑΒ Βασιλόπουλος που χρόνια τώρα έχουν αποδείξει, ότι σε κάθε μας στιγμή και σε κάθε τραπέζι μας μας βγάζουν ασπροπρόσωπους.

Γεύσεις εκλεκτές που θα λατρέψουμε

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν δυο υπέροχα αλλαντικά που επιλέχθηκαν για τον εορτασμό των 80 χρόνων της ΑΒ και θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και σε περιορισμένες ποσότητες. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα:

Δοκιμάστε την σπάνια Μορταδέλα “Oltre”, με καταγωγή από την Ιταλία, μια χώρα που φημίζεται για τη γαστρονομική της παράδοση. Πρόκειται για μια εκλεπτυσμένη μορταδέλα αγριογούρουνου με τρούφα η οποία παράγεται με χειροποίητες τεχνικές. Ενα ιδιαίτερο προϊόν που παράγει η φημισμένη οικογένεια Renzini, με 8 αιώνες ιστορία στην παραγωγή αλλαντικών απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης και συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά. Έχει ανώτερη γεύση, η οποία οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και απογειώνεται από την ισορροπημένη ένταση της θερινής τρούφας (tuber aestivum) και των επιλεγμένων μυρωδικών.

ab_allantika

Φτιάχνεται αποκλειστικά με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σιγοψήνεται για πάνω από 18 ώρες για να απολαμβάνετε κάθε της φέτα.

Εξίσου εκπληκτική γεύση έχει και η πορκέτα ψητής γαλοπούλας “Tacquolina” από την οικογένεια Renzini επίσης. Είναι από ψητή γαλοπούλα Renzini, εξ’ ολοκλήρου από 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό προϊόν, με την ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας και τα έντονα αρώματα της πορκέτας. Παράγεται με αργό ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επιτρέπει την ιδανική απορρόφηση των υλικών και των αρωμάτων κάνοντας το κρέας μαλακό και γευστικό, έτοιμο για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο γευστικό κάλυκα.

Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει από το βράδυ μας ένα ποτήρι καλό κρασί που συνοδεύει τέλεια τα αλλαντικά μας. Τα δυο εξαιρετικά κρασιά με την ονομασία «1939», που δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την χρονιά που η ΑΒ ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της στον χρόνο, θα σας καταπλήξουν.

ab_wines

Για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού, προτιμήστε τον Ερυθρό Ξηρό Ξινόμαυρο-Pinot Noir AB 1939, έναν Ελληνικό οίνος που ανταγωνίζεται επάξια τους Γαλλικούς: H συνάντηση του κυριαρχικού Ξινόμαυρου με το Pinot Noir, μια από τις ευγενέστερες γαλλικές ποικιλίες, που μας δίνει ένα εξαιρετικό κρασί. Πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν!

Η τραγανή οξύτητα του Ξινόμαυρου σε συνδυασμό με την πολύπλοκη και εκλεπτυσμένη μύτη του Pinot. Αρώματα δεντρολίβανου, μπαχαρικού γαρύφαλλου, πράσινου σύκου με νότες ελιάς και ντομάτας. Πραγματικά ένα σπάνιο και ιδιαίτερο κρασί που θα συνοδεύσει επάξια τα πιάτα με αλλαντικά.

Αν τώρα προτιμάτε τα λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα, το ιδανικό κρασί είναι ο Λευκός Οίνος ΑΒ 1939 που συνδυάζει δύο σπάνιες ποικιλίες: τη βελούδινη malvazia και την πλούσια viognier, που δίνουν έναν υπέροχο λευκό ξηρό οίνο. Το λίτσι συναγωνίζεται στη μύτη το γκρέϊπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Στόμα αρκετά λιπαρό και γεμάτο, με καλοδομημένη οξύτητα που δίνει σωστό νεύρο στο κρασί.

Δοκιμάστε τα λοιπόν και είμαστε σίγουροι ότι θα τα αγαπήσετε όσο εμείς και θα γίνουν οι ιδανικοί πρωταγωνιστές στα τραπέζια σας!

empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Ο τέλειος τρόπος να αξιοποιήσεις τη σάλτσα που περίσσεψε από το μαγειρευτό κρέας

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.
empty alt

Έτσι θα μετατρέψεις τα ρεβίθια σε πικάντικα, πεντανόστιμα στραγάλια στο σπίτι

Τα ρεβύθια είναι στην ουσία ψημένα στραγάλια, όμως ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή από το Popsugar.com θα τα κάνεις πιο νόστιμα από ποτέ, ώστε να μπορείς να τα απολαύσεις ως σνακ ενώ παρακολουθείς μια ταινία στο σπίτι ή ακόμα και σε ένα πάρτι, ως συνοδευτικό στο ποτό.
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
Back To Top