Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

0     

Αυτά τα 8 τρόφιμα δεν χαλάνε ποτέ!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν μία περισσότερο ή λιγότερο αυστηρή ημερομηνία λήξης, υπάρχουν κάποια άλλα που ο χρόνος δεν τα αγγίζει και παραμένουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν αναλλοίωτα. (τύπου και zombie apocalypse να γίνει, αυτά θα μπορείς να τα φας όσα χρόνια κι αν περάσουν). Δες ποια είναι:

 1. Μέλι
  Διαρκεί για πάντα. Μπορεί να αλλάξει χρώμα ή υφή, να κρυσταλλώσει αλλά και πάλι είναι απόλυτα ασφαλές να το φας.
 2. Ζάχαρη
  Δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Για αυτό και μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού που έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μπορούν να διατηρηθούν σε καλά κλεισμένα βάζα για πολύ καιρό. Το μόνο θέμα που μπορεί να έχεις είναι, λόγω υγρασίας, να πετρώσει ή να πιάσει ζουζούνια. Αν όμως την φυλάξεις σε αεροστεγές δοχείο θα την απολαμβάνεις για πάντα.
 3. Ρύζι
  Ισχύει ό,τι και για τη ζάχαρη. Αν το έχ3ις φυλαγμένο σε αεροστεγές δοχείο, το άσπρο και το άγριο ρύζι, το Arborio, το jasmine και το basmati (όχι το καστανό) δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνη απειλή για το ρύζι σου είναι και πάλι τα μαμούνια!
 4. Αλκοολούχα ποτά
  Αν δεν τα έχεις δίπλα στο καλοριφέρ ή δεν τα ζεσταίνει ο ήλιος, τα ποτά σου, όπως το ουίσκι, το ρούμι, κλπ, μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
 5. Καλαμποκάλευρο
  Φρόντισε να το αποθηκεύσεις σε δροσερό μέρος, στεγνό και σε καλά σφραγισμένη συσκευασία και θα παραμείνει φρέσκο για χρόνια.
 6. Αποσταγμένο άσπρο ξύδι
  Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες της συσκευασίας, θα μείνει αναλλοίωτο για πολύ καιρό για να το χρησιμοποιείς στο φαγητό ή την καθαριότητα του σπιτιού σου.
 7. Αλάτι
  Ακόμα και αν ανακαλύψεις μία συσκευασία που αγόρασες πριν από x χρόνια (συμπλήρωσε ό,τι αριθμό θες), το αλάτι σου, είτε είναι θαλασσινό είτε επιτραπέζιο, θα είναι φρέσκο και έτοιμο να δώσει αυτό το κάτι στα φαγητά σου.
 8. Γάλα σε σκόνη
  Φυλαγμένο σε αεροστεγές κουτί, μπορεί να το κρατήσεις στο ντουλάπι σου ακόμα και 20 χρόνια!