Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα. Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί τα υλικά της σαλάτας και τα απογειώνει με την προσθήκη της ιδιαίτερα ωφέλιμης για τον οργανισμό κινόα. Βάζοντας τα υλικά στο φούρνο, η λιωμένη μοτσαρέλα προσφέρει ένα εντελώς comfort food εφέ χωρίς ωστόσο το πιάτο να χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός που ισορροπεί τις επιλογές της υγιεινής διατροφής με την απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ: 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/3 φλ. λευκή κινόα
2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Αλάτι

3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες (ή μισό κιλό τοματίνια κομμένα στη μέση)

2 φλ. φρέσκο σπανάκι,

1 φλ. ρόκα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλδο

1 κουτ. σούπας μείγμα ρίγανης, δυόσμου, θυμάρι και δεντρολίβανο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

capres

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να μαγειρέψεις την κινόα: προσθέτεις 1 1/3 φλ. κινόα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με 2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Καλύπτεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Κόβεις μια ντομάτα σε μεσαία κομμάτια. Σε ένα ταψί συνδυάζεις τη μαγειρεμένη κινόα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σπανάκι, τη ρόκα, τα καρυκεύματα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Απλώνεις στο σκεύος δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα. Κόβεις τις υπόλοιπες ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζεις μαζί τις φέτες μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα της κινόα. Ψήνεις έως ότου το τυρί είναι λιωμένο και ελαφρώς χρυσό, για 30 λεπτά. Γαρνίρεις με βασιλικό πριν το σερβίρεις.

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Τρεις τύποι πάπρικας και πού θα τους χρησιμοποιήσεις

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
empty alt

Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα και καρπούζι

Δροσερή κι αρωματική, φέρνει το καλοκαίρι στο στόμα σου
Back To Top