Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα.

Η σαλάτα Caprese είναι μια απλή ιταλική σαλάτα, φτιαγμένη από φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και γλυκό βασιλικό, καρυκευμένο με αλάτι και ελαιόλαδο, που περιστασιακά μπορείς να την βρεις και σε συνδυασμό με ρόκα. Η συγκεκριμένη συνταγή αξιοποιεί τα υλικά της σαλάτας και τα απογειώνει με την προσθήκη της ιδιαίτερα ωφέλιμης για τον οργανισμό κινόα. Βάζοντας τα υλικά στο φούρνο, η λιωμένη μοτσαρέλα προσφέρει ένα εντελώς comfort food εφέ χωρίς ωστόσο το πιάτο να χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός που ισορροπεί τις επιλογές της υγιεινής διατροφής με την απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ: 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/3 φλ. λευκή κινόα
2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Αλάτι

3 μεγάλες κόκκινες ντομάτες (ή μισό κιλό τοματίνια κομμένα στη μέση)

2 φλ. φρέσκο σπανάκι,

1 φλ. ρόκα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλδο

1 κουτ. σούπας μείγμα ρίγανης, δυόσμου, θυμάρι και δεντρολίβανο

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα

1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

capres

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να μαγειρέψεις την κινόα: προσθέτεις 1 1/3 φλ. κινόα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με 2 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Καλύπτεις την κατσαρόλα και σιγοβράζεις μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Κόβεις μια ντομάτα σε μεσαία κομμάτια. Σε ένα ταψί συνδυάζεις τη μαγειρεμένη κινόα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το σπανάκι, τη ρόκα, τα καρυκεύματα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Απλώνεις στο σκεύος δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο στρώμα. Κόβεις τις υπόλοιπες ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζεις μαζί τις φέτες μοτσαρέλα πάνω από το μείγμα της κινόα. Ψήνεις έως ότου το τυρί είναι λιωμένο και ελαφρώς χρυσό, για 30 λεπτά. Γαρνίρεις με βασιλικό πριν το σερβίρεις.

empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

5 συνταγές για φαγητά και σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις από πριν για τις διακοπές

Ακολούθησε αυτά τα tips ώστε να μην περάσεις ώρες πάνω από κατσαρόλες τις λιγοστές και πολύτιμες ημέρες των διακοπών σου.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Εύκολη καρμπονάρα με κοτόπουλο

Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Στην κουζίνα του «έρωτα» με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Η σύγχρονη σεξολογία δεν παίρνει στα σοβαρά τα «ματζούνια του έρωτα», όσα τουλάχιστον υπόσχονται θαύματα στην ερωτική αρένα.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top