Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας.

Πλέον τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών δεν έχουν θέση μόνο στα βάζα του σπιτιού και στις γλάστρες της βεράντας μας, αλλά και στη μαγειρική μας. Τα τελευταία χρόνια το Instagram έχει αρχίσει να γεμίζει με φωτογραφίες φαγητών και γλυκών όπου βρώσιμα άνθη αναλαμβάνουν και διακοσμητικό και αρωματικό ρόλο. Στη διάδοση αυτής της τάσης έχουν συμβάλει, αναμφίβολα, σε μεγάλο βαθμό social media influencers όπως η Deliciously Ella (η οποία στο λογαριασμό της στο Instagram μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους). Στο μεταξύ, σε δημοφιλές trend αναδεικνύεται ο στολισμός της γαμήλιας τούρτας με αληθινά άνθη, που δίνουν ένα πιο φυσικό και ρουστίκ αποτέλεσμα.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις λουλούδια στη μαγειρική σου;
Ενδεικτικά, μια από τις ιστοσελίδες που μπορείς να επισκεφτείς είναι αυτή, όπου θα βρεις ιδέες για να χρησιμοποιήσεις λουλούδια σε ζυμαρικά, σαλάτες, μπισκότα, γρανίτες και σε πολλές ακόμη συνταγές. Προσοχή όμως: καταναλώνονται μόνο τα πέταλα, ενώ πολλά από τα άνθη όχι απλώς δεν είναι βρώσιμα αλλά είναι δηλητηριώδη. Ανάμεσα στις ασφαλείς επιλογές είναι τα άνθη της λεμονιάς, της πορτοκαλιάς, το χαμομήλι, η λεβάντα, το τριαντάφυλλο και ο κατηφές.

Σε καμία περίπτωση, από την άλλη, μη βάλεις στο πιάτο σου πετούνιες, πικροδάφνες και αζαλέες. Για μια ασφαλή επιλογή, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό και σε καμία περίπτωση να μην πειραματιστείς μόνος σου. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Telegraph, το 2012 τα βρετανικά σουπερμάρκετ είχαν λάβει την οδηγία να μην πωλούν ασφόδελους κοντά σε ράφια τροφίμων μετά τη δηλητηρίαση 10 Κινέζων οι οποίοι είχαν περάσει τα συγκεκριμένα άνθη για σχοινόπρασα και τα είχαν καταναλώσει κατά λάθος.

«Αγοράστε άνθη μόνο από κάποιον έμπορο που μπορεί να σας διασφαλίσει ότι η καλλιέργειά τους συμμορφώνεται με τους κανόνες χρήσης φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων και ο οποίος θα σας δώσει πληροφορίες για την ασφαλή προετοιμασία και κατανάλωσή τους», καταλήγει εκπρόσωπος της Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων της Βρετανίας (FSA).

empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

Μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο σολομό;

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια περισσεύει μαγειρεμένος σολομός αλλά αν, ας πούμε αν, θέλεις να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσεις και για επόμενα γεύματα, τι κάνεις; Μπορείς να τον διατηρήσεις στην κατάψυξη; Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, μια food editor, η Kat...
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Γιορτές σαν παραμύθι

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που οι απλές γεύσεις μπορούν πραγματικά να λάμψουν γεμίζοντας εμάς ευδαιμονία. Όλοι ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα των ημερών στα σπίτια μας και να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας πάρα πολλές γιορτινές...
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού λέγεται Panzanella

Η παντσανέλλα, που ονομάζεται επίσης πανσανέλα ή πανμόλε ή πανμόλο ή «ψωμί ενετζούπο», είναι ένα τυπικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top