Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα. Ο κόσμος είναι το ρολό κανέλας σας, κάντε το δικό σας.

ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάρδαμο! Έχει μια λεπτή καπνιστή γεύση τζίντζερ, η οποία είναι εκπληκτική, αλλά αρκετά δυνατή. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε μόνο λίγο (μερικά κουταλάκια του γλυκού θα κάνουν μεγάλη διαφορά) και χρησιμοποιήστε το με την κανέλα – όχι στη θέση της. Άλλα διασκεδαστικά μπαχαρικά για χρήση: τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ακόμα και κόλιανδρος.

ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ/Ή ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, κεράσια ή σταφίδες ψήνονται υπέροχα σε αυτά τα ρολά! Το ίδιο και κομματάκια καβουρδισμένων αμυγδάλων, καρυδιών ή φουντουκιών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί η σοκολάτα είναι πάντα πολύ δελεαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν καλύπτετε τη ζύμη με κανέλα και ζάχαρη, προσθέστε και λίγη σκόνη κακάο!

rolla kanelas

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1 ΔΩΔΕΚΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

σπρέι μαγειρικής

1 φλ. ζεστό γάλα

2 1/4 κ.γ. ή 1 (7-8 γρ.) στιγμιαία μαγιά

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. (1 ράβδο) βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

170 gr. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. (1 ξυλάκι) βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

λίγο αλάτι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. γάλα ή παχύρρευστη κρέμα

cinnamon rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και ένα ταψί 9″-x-13″ με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί κυρίως η μαγιά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, απαλή ζύμη και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ, για 15 με 18 λεπτά. Μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ και περιστρέψτε, ώστε να λαδωθεί καλά το εξωτερικό της ζύμης. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύετε την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε και αλάτι μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη, για 3 με 4 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι. Ξεδιπλώστε σε ένα μεγάλο τετράγωνο, περίπου 18″-x-18″. Απλώστε στις άκρες με τη γέμιση, στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο και κόψτε σε 12 κομμάτια ίσου μεγέθους, πλάτους περίπου 1 1/2″ το καθένα.

Τοποθετήστε τα ρολά κομμένα με την πλευρά προς τα πάνω σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, για 30 με 40 λεπτά.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, 20 με 22 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το γάλα (ή την παχύρρευστη κρέμα) για να γίνει το γλάσο.

Βγάζετε τα ρολά κανέλας από το φούρνο και τα αφήνουμε να βάζουμε αμέσως το γλάσο. Σερβίρονται ζεστά.

empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Γκασπάτσο: η σούπα που τρώγεται κρύα!

Θυμίζει ντοματοχυμό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πεντανόστιμη, ισπανική σούπα λαχανικών που καταναλώνεται κρύα και ταιριάζει στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
empty alt

Διεθνής Μέρα Μήλου – μπες στον (υγιεινό) πειρασμό του

Το πιο διάσημο και πιο σκανδαλώδες φρούτο από καταβολής κόσμου στις 21/10 έχει την τιμητική του. Κάθε χρόνο το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει στις 21/10 έναν εορτασμό της πιο νόστιμης συγκομιδής μήλων του έτους και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Σπιτικές μπάρες granola

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες granola; Και τώρα είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις όλα τους τα συστατικά! Μπορείς να τροποποιήσεις αυτήν τη συνταγή βάζοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή τα αποξηραμένα φρούτα που προτιμάς.
empty alt

Μερικά εκπληκτικά οφέλη των ροδάκινων στην υγεία και τη διατροφή σου

Τα ροδάκινα — ή Prunus persica — είναι μικρά φρούτα με θολή φλούδα και γλυκιά λευκή ή κίτρινη σάρκα.
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top