Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα. Ο κόσμος είναι το ρολό κανέλας σας, κάντε το δικό σας.

ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάρδαμο! Έχει μια λεπτή καπνιστή γεύση τζίντζερ, η οποία είναι εκπληκτική, αλλά αρκετά δυνατή. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε μόνο λίγο (μερικά κουταλάκια του γλυκού θα κάνουν μεγάλη διαφορά) και χρησιμοποιήστε το με την κανέλα – όχι στη θέση της. Άλλα διασκεδαστικά μπαχαρικά για χρήση: τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ακόμα και κόλιανδρος.

ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ/Ή ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, κεράσια ή σταφίδες ψήνονται υπέροχα σε αυτά τα ρολά! Το ίδιο και κομματάκια καβουρδισμένων αμυγδάλων, καρυδιών ή φουντουκιών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί η σοκολάτα είναι πάντα πολύ δελεαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν καλύπτετε τη ζύμη με κανέλα και ζάχαρη, προσθέστε και λίγη σκόνη κακάο!

rolla kanelas

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1 ΔΩΔΕΚΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

σπρέι μαγειρικής

1 φλ. ζεστό γάλα

2 1/4 κ.γ. ή 1 (7-8 γρ.) στιγμιαία μαγιά

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. (1 ράβδο) βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

170 gr. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. (1 ξυλάκι) βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

λίγο αλάτι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. γάλα ή παχύρρευστη κρέμα

cinnamon rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και ένα ταψί 9″-x-13″ με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί κυρίως η μαγιά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, απαλή ζύμη και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ, για 15 με 18 λεπτά. Μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ και περιστρέψτε, ώστε να λαδωθεί καλά το εξωτερικό της ζύμης. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύετε την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε και αλάτι μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη, για 3 με 4 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι. Ξεδιπλώστε σε ένα μεγάλο τετράγωνο, περίπου 18″-x-18″. Απλώστε στις άκρες με τη γέμιση, στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο και κόψτε σε 12 κομμάτια ίσου μεγέθους, πλάτους περίπου 1 1/2″ το καθένα.

Τοποθετήστε τα ρολά κομμένα με την πλευρά προς τα πάνω σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, για 30 με 40 λεπτά.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, 20 με 22 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το γάλα (ή την παχύρρευστη κρέμα) για να γίνει το γλάσο.

Βγάζετε τα ρολά κανέλας από το φούρνο και τα αφήνουμε να βάζουμε αμέσως το γλάσο. Σερβίρονται ζεστά.

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν μαγειρεύουμε κρέας

Αν πάντα αλατοπιπερώνεις την μπριζόλα πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club (που κάνει delivery το κρέας στο σπίτι των καταναλωτών), το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
Back To Top