Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα. Ο κόσμος είναι το ρολό κανέλας σας, κάντε το δικό σας.

ΑΝΑΜΙΞΕΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Μας αρέσει να προσθέτουμε κάρδαμο! Έχει μια λεπτή καπνιστή γεύση τζίντζερ, η οποία είναι εκπληκτική, αλλά αρκετά δυνατή. Συμβουλή: χρησιμοποιήστε μόνο λίγο (μερικά κουταλάκια του γλυκού θα κάνουν μεγάλη διαφορά) και χρησιμοποιήστε το με την κανέλα – όχι στη θέση της. Άλλα διασκεδαστικά μπαχαρικά για χρήση: τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, ακόμα και κόλιανδρος.

ΒΑΛΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ/Ή ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries, κεράσια ή σταφίδες ψήνονται υπέροχα σε αυτά τα ρολά! Το ίδιο και κομματάκια καβουρδισμένων αμυγδάλων, καρυδιών ή φουντουκιών.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί η σοκολάτα είναι πάντα πολύ δελεαστική. Αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν καλύπτετε τη ζύμη με κανέλα και ζάχαρη, προσθέστε και λίγη σκόνη κακάο!

rolla kanelas

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

1 ΔΩΔΕΚΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

σπρέι μαγειρικής

1 φλ. ζεστό γάλα

2 1/4 κ.γ. ή 1 (7-8 γρ.) στιγμιαία μαγιά

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

5 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο

4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. αλάτι

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουτ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 φλ. (1 ράβδο) βούτυρο, μαλακωμένο

3/4 φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ. κανέλα

1/2 κουτ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

170 gr. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. (1 ξυλάκι) βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλ. ζάχαρη άχνη

λίγο αλάτι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλ. γάλα ή παχύρρευστη κρέμα

cinnamon rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και ένα ταψί 9″-x-13″ με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε μαζί το γάλα και τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί κυρίως η μαγιά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, απαλή ζύμη και να αρχίσει να απομακρύνεται από τα πλαϊνά του μπολ, για 15 με 18 λεπτά. Μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ και περιστρέψτε, ώστε να λαδωθεί καλά το εξωτερικό της ζύμης. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί, 1 1/2 με 2 ώρες.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύετε την κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο αν χρησιμοποιείτε και αλάτι μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη, για 3 με 4 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με περισσότερο αλεύρι. Ξεδιπλώστε σε ένα μεγάλο τετράγωνο, περίπου 18″-x-18″. Απλώστε στις άκρες με τη γέμιση, στη συνέχεια τυλίξτε τη ζύμη σε ένα κύλινδρο και κόψτε σε 12 κομμάτια ίσου μεγέθους, πλάτους περίπου 1 1/2″ το καθένα.

Τοποθετήστε τα ρολά κομμένα με την πλευρά προς τα πάνω σε έτοιμο ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει ξανά μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν, για 30 με 40 λεπτά.

Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, 20 με 22 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το frosting: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά το γάλα (ή την παχύρρευστη κρέμα) για να γίνει το γλάσο.

Βγάζετε τα ρολά κανέλας από το φούρνο και τα αφήνουμε να βάζουμε αμέσως το γλάσο. Σερβίρονται ζεστά.

empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Κολοκυθοανθοί με μπέικον, ρικότα και μανιτάρια

Όταν ακούς για γεμιστούς κολοκυθοανθούς το μυαλό σου πάει συνήθως στην κλασική τους εκδοχή, με γέμιση μυρωδικών και ρυζιού.
empty alt

Πρωινό στο Παρίσι με αυθεντικό Croque Monsieur

Κάποια πρωινά του σαββατοκύριακου ή φορές που δεν χρειάζεται να φύγεις βιαστικά από το σπίτι, φτιάξε κάτι λαχταριστό και χαλάρωσε απολαμβάνοντάς το.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Γαλλική λαχταριστή κρεμμυδόσουπα

Κρύωσε ο καιρός, σου έχουμε την πιο γευστική λύση
Back To Top