Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Αυτή η απλή συνταγή είναι το πιο ευέλικτο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με πλούσια πιάτα διακοπών, συνοδεύει ως γαρνιτούρα πιάτα κρεατικών, ψάρι αλλά γίνεται κι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα.

Είναι επίσης αδύνατο να σε δυσκολέψει. Βάζεις τα καρότα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνεις σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις ντύσει με λαδόκολλα. (Μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο από τα αγαπημένα σου βότανα ή μπαχαρικά για να τα καρυκεύσεις!). Γίνονται τόσο τηγανητά όσο και ψητά! Φρόντισε να μην υπερβάλλεις το λάδι σας, διαφορετικά το υγρό που απελευθερώνεται από τα καρότα θα τα αποτρέψει από την καραμελοποίηση.

Για να ελέγξεις εάν τα καρότα είναι τρυφερά, τρύπησε με ένα πιρούνι ή ξεφλούδισε το πιο παχύ κομμάτι ενός μαγειρεμένου καρότου. Εάν περάσει εύκολα, θα είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕς

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

15 καρότα (2 κιλά), ξεφλουδισμένα και κομμένα φέτες ή τετράγωνα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

carrots2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνεις τα καρότα με ελαιόλαδο και καρυκεύεται γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ελαφρά καραμελωμένη υφή, 30 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό, αν θέλεις, πριν το σερβίρεις.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρύο γιαούρτι για ντιπ.

 

Tip: Προτίμησε τα βιολογικά καρότα. Πλύνε τα καλά και ξεφλούδισέ τα πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Επίσης, δοκιμάστε να τα ψήσετε ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

 

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Τραγανά μάφιν βρόμης με μήλο

Το πιο απολαυστικό καλωσόρισμα του φθινοπώρου με γεύση μήλου
Back To Top