Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Αυτή η απλή συνταγή είναι το πιο ευέλικτο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με πλούσια πιάτα διακοπών, συνοδεύει ως γαρνιτούρα πιάτα κρεατικών, ψάρι αλλά γίνεται κι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα.

Είναι επίσης αδύνατο να σε δυσκολέψει. Βάζεις τα καρότα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνεις σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις ντύσει με λαδόκολλα. (Μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο από τα αγαπημένα σου βότανα ή μπαχαρικά για να τα καρυκεύσεις!). Γίνονται τόσο τηγανητά όσο και ψητά! Φρόντισε να μην υπερβάλλεις το λάδι σας, διαφορετικά το υγρό που απελευθερώνεται από τα καρότα θα τα αποτρέψει από την καραμελοποίηση.

Για να ελέγξεις εάν τα καρότα είναι τρυφερά, τρύπησε με ένα πιρούνι ή ξεφλούδισε το πιο παχύ κομμάτι ενός μαγειρεμένου καρότου. Εάν περάσει εύκολα, θα είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕς

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

15 καρότα (2 κιλά), ξεφλουδισμένα και κομμένα φέτες ή τετράγωνα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

carrots2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνεις τα καρότα με ελαιόλαδο και καρυκεύεται γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ελαφρά καραμελωμένη υφή, 30 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό, αν θέλεις, πριν το σερβίρεις.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρύο γιαούρτι για ντιπ.

 

Tip: Προτίμησε τα βιολογικά καρότα. Πλύνε τα καλά και ξεφλούδισέ τα πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Επίσης, δοκιμάστε να τα ψήσετε ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

 

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top