Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Τα καρότα έχουν πολλά οφέλη στον οργανισμό σου, όταν τα προσθέτεις στη διατροφή σου. Τρώγονται ωμά, βραστά, στον ατμό κι εδώ σου παρουσιάζουμε μια εύκολη και διαφορετική εκδοχή τους.

Αυτή η απλή συνταγή είναι το πιο ευέλικτο πιάτο. Ταιριάζει υπέροχα με πλούσια πιάτα διακοπών, συνοδεύει ως γαρνιτούρα πιάτα κρεατικών, ψάρι αλλά γίνεται κι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ για κάθε ώρα.

Είναι επίσης αδύνατο να σε δυσκολέψει. Βάζεις τα καρότα με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα απλώνεις σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις ντύσει με λαδόκολλα. (Μη διστάσεις να προσθέσεις και κάποιο από τα αγαπημένα σου βότανα ή μπαχαρικά για να τα καρυκεύσεις!). Γίνονται τόσο τηγανητά όσο και ψητά! Φρόντισε να μην υπερβάλλεις το λάδι σας, διαφορετικά το υγρό που απελευθερώνεται από τα καρότα θα τα αποτρέψει από την καραμελοποίηση.

Για να ελέγξεις εάν τα καρότα είναι τρυφερά, τρύπησε με ένα πιρούνι ή ξεφλούδισε το πιο παχύ κομμάτι ενός μαγειρεμένου καρότου. Εάν περάσει εύκολα, θα είναι έτοιμο.

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕς

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

15 καρότα (2 κιλά), ξεφλουδισμένα και κομμένα φέτες ή τετράγωνα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνιτούρα (προαιρετικό)

carrots2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνεις τα καρότα με ελαιόλαδο και καρυκεύεται γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μια ελαφρά καραμελωμένη υφή, 30 λεπτά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό, αν θέλεις, πριν το σερβίρεις.

Συνοδεύονται ιδανικά με κρύο γιαούρτι για ντιπ.

 

Tip: Προτίμησε τα βιολογικά καρότα. Πλύνε τα καλά και ξεφλούδισέ τα πριν τα βάλεις στο φούρνο.

Επίσης, δοκιμάστε να τα ψήσετε ολόκληρα αφού πρώτα τα έχετε βράσει ελαφρώς.

 

 

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

9 tips για να στύψεις ένα λεμόνι μέχρι την τελευταία σταγόνα

Ετοιμάζεσαι να κάνεις λεμονάδα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα σου ξεφύγει ούτε σταγόνα από το χυμό τους! 1.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Back To Top