Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

0     

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

apogio

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια. Όταν ένα εξέχον βιβλίο συνταγών κοκτέιλ στη δεκαετία του ’30 δημοσίευσε τη συνταγή χωρίς να συμπεριλάβει την βιολετή κρέμα, το ποτό έπεσε σε δημοτικότητα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το βιολετί λικέρ διακόπηκε, καθιστώντας αδύνατο να ανακατέψουμε μια κλασική αεροπορία στο σπίτι.

Το Creme de violette δεν ήταν διαθέσιμο ξανά μέχρι που οι Rothman & Winter αναπαρήγαγαν ξανά το λικέρ. Αν και μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να βρεθεί, οι οπαδοί αυτού του λουλουδάτου κοκτέιλ γνωρίζουν ότι αξίζει την αναζήτηση. Επικεντρωθήκαμε στην ποσότητα της κρέμας βιολέτας στην έκδοχή μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι υπέρ-λουλουδάτες νότες της αξίζουν κεντρική θέση.

ΜΕΡΙΔΕΣ:

1

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

apogiosi

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

15 ml Κρέμα λικέρ βιολέτας

7 ml λικέρ maraschino

πάγος

φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

μπράντι κεράσι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τζιν, χυμό λεμονιού και λικέρ σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με ένα λεμόνι και ένα κεράσι.