Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια. Όταν ένα εξέχον βιβλίο συνταγών κοκτέιλ στη δεκαετία του ’30 δημοσίευσε τη συνταγή χωρίς να συμπεριλάβει την βιολετή κρέμα, το ποτό έπεσε σε δημοτικότητα. Λίγες δεκαετίες αργότερα, το βιολετί λικέρ διακόπηκε, καθιστώντας αδύνατο να ανακατέψουμε μια κλασική αεροπορία στο σπίτι.

Το Creme de violette δεν ήταν διαθέσιμο ξανά μέχρι που οι Rothman & Winter αναπαρήγαγαν ξανά το λικέρ. Αν και μπορεί ακόμα να είναι δύσκολο να βρεθεί, οι οπαδοί αυτού του λουλουδάτου κοκτέιλ γνωρίζουν ότι αξίζει την αναζήτηση. Επικεντρωθήκαμε στην ποσότητα της κρέμας βιολέτας στην έκδοχή μας, επειδή πιστεύουμε ότι οι υπέρ-λουλουδάτες νότες της αξίζουν κεντρική θέση.

ΜΕΡΙΔΕΣ:

1

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

apogiosi

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

60 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

15 ml Κρέμα λικέρ βιολέτας

7 ml λικέρ maraschino

πάγος

φλούδα λεμονιού, για γαρνίρισμα

μπράντι κεράσι, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε τζιν, χυμό λεμονιού και λικέρ σε ένα σέικερ κοκτέιλ. Γεμίστε με πάγο και ανακινήστε μέχρι να κρυώσει. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ και, στη συνέχεια, γαρνίρετε με ένα λεμόνι και ένα κεράσι.

empty alt

Μεσογειακή διατροφή για πάντα

Τα άφθονα, υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου, του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
empty alt

Αυτές είναι οι 6 τροφές που κρατάνε το μυαλό σε εγρήγορση

    Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου...
empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς θα απολαμβάνεις το τσάι σου σαν Βρετανός γαλαζοαίματος

Αν κατά βάθος νιώθεις λίγο Βρετανός και μάλιστα γαλαζοαίματος, οι συμβουλές του σομελιέ και ειδικού στο τσάι (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) Neil Phillips θα σε βοηθήσουν να γίνεις εξπέρ στην προετοιμασία αλλά και την κατανάλωσή του.
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις γρήγορα τις πατάτες

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
empty alt

Bang Bang Shrimp – μια συνταγή που στοχεύει στην απόλαυση

Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!
Back To Top