Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ!

Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από τα τρομακτικά εδέσματα και ροφήματα.

Κρασί με… φίδια:


Αν τρέμετε στην ιδέα του σκουληκιού που συνοδεύει την τεκίλα, τότε μάλλον μη δοκιμάσετε το κρασί με… φίδια! Παρασκευάζεται σε χώρες όπως το Βιετνάμ και την Κίνα και όσοι θαρραλέοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα τονωτικό και θεραπευτικό. Το κρασί ωριμάζει μέσα σε μπουκάλια όπου μέσα έχει ένα φίδι (κατά προτίμηση κόμπρα) και δεν υπάρχει κίνδυνος με το δηλητήριο καθώς εξουδετερώνεται από το αλκοόλ.

Ψάρι Fogu:

fugu
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά και εκλεκτό πιάτο. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Τηγανιτές… αράχνες

spider
Η νοστιμιά που θα βρείτε κυρίως στην Καμπότζη και φυσικά δεν ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αραχνοφοβία! Τα αρθρόποδα που συνήθως καταλήγουν στο πιάτο, είναι κυρίως ταραντούλες και σερβίρονται με λάιμ και μαύρο πιπέρι. Και αν αναρωτιέστε ποιοι επιλέγουν ένα τέτοιο πιάτο από το μενού, ένα εστιατόριο στην παραπάνω χώρα, σερβίρει σε πελάτες του πάνω από 200 την εβδομάδα.

Ακρίδες στο τηγάνι:

akrides
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τις βρείτε και να τις παραγγείλετε ως νοστιμιά, σε διάφορες ασιατικές κουζίνες αλλά και στο Μεξικό.

Tong zi dan made in China

eggs
Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. Πράγματι πρόκειται για αυγά από κοτόπουλα αλλά το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Ονομάζονται Tong zi dan και κάθε άνοιξη στην πόλη Dongyang βράζουν αυγά από τα ούρα νεαρών αγοριών!

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top