Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ!

Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από τα τρομακτικά εδέσματα και ροφήματα.

Κρασί με… φίδια:


Αν τρέμετε στην ιδέα του σκουληκιού που συνοδεύει την τεκίλα, τότε μάλλον μη δοκιμάσετε το κρασί με… φίδια! Παρασκευάζεται σε χώρες όπως το Βιετνάμ και την Κίνα και όσοι θαρραλέοι το έχουν δοκιμάσει, υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα τονωτικό και θεραπευτικό. Το κρασί ωριμάζει μέσα σε μπουκάλια όπου μέσα έχει ένα φίδι (κατά προτίμηση κόμπρα) και δεν υπάρχει κίνδυνος με το δηλητήριο καθώς εξουδετερώνεται από το αλκοόλ.

Ψάρι Fogu:

fugu
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αποτελεί μια απίστευτη λιχουδιά και εκλεκτό πιάτο. Το εν λόγω ψάρι είναι δηλητηριώδες και περιέχει τοξικές ουσίες που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και που, αν δεν αφαιρεθούν προσεκτικά από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ, το αποτέλεσμα είναι ολέθριο.

Τηγανιτές… αράχνες

spider
Η νοστιμιά που θα βρείτε κυρίως στην Καμπότζη και φυσικά δεν ενδείκνυνται για όσους πάσχουν από αραχνοφοβία! Τα αρθρόποδα που συνήθως καταλήγουν στο πιάτο, είναι κυρίως ταραντούλες και σερβίρονται με λάιμ και μαύρο πιπέρι. Και αν αναρωτιέστε ποιοι επιλέγουν ένα τέτοιο πιάτο από το μενού, ένα εστιατόριο στην παραπάνω χώρα, σερβίρει σε πελάτες του πάνω από 200 την εβδομάδα.

Ακρίδες στο τηγάνι:

akrides
Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και μπορείτε να τις βρείτε και να τις παραγγείλετε ως νοστιμιά, σε διάφορες ασιατικές κουζίνες αλλά και στο Μεξικό.

Tong zi dan made in China

eggs
Μη σας ξεγελά η φωτογραφία. Πράγματι πρόκειται για αυγά από κοτόπουλα αλλά το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που παρασκευάζονται. Ονομάζονται Tong zi dan και κάθε άνοιξη στην πόλη Dongyang βράζουν αυγά από τα ούρα νεαρών αγοριών!

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Σας εκνευρίζει όταν οι άλλοι μασάνε με θόρυβο; Υπάρχει λόγος!

Εκνευρίζεστε στα όρια της οργής ή αηδιάζετε όταν κάποιος που κάθεται δίπλα σας μασάει; Σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν παίζει κάποιος το στυλό του; Όχι δεν είστε παράξενος, ούτε ο μόνος που νιώθει έτσι.
empty alt

Έτσι θα κάνεις το κουνουπίδι και το μπρόκολο πιο νόστιμα από ποτέ!

Μετά τις κραιπάλες των γιορτών, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να προσέξουμε (περισσότερο) τη διατροφή μας και το ρίχνουμε στο μπρόκολο και το κουνουπίδι.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να τρώω με τα χέρια»

Κάποιοι μπορεί να με πουν κακομαθημένη, αλλά εγώ απαντάω ότι μέσα από το φαγητό ζω μια εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
Back To Top