Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή για αυγά Benedict είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Βούτυρο, για τηγάνι

8 αγγλικά muffins, κομμένα σε μικρά κομμάτια

1 κιλό ζαμπόν σε φέτες, ψιλοκομμένο (ή μπέικον)

8 μεγάλα αυγά

2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

benedic

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 φλ. (1 ραβδί) λιωμένο βούτυρο

πιπέρι καγιέν

Πάπρικα, για γαρνιτούρα

ΓΙΑ ΤΑ ENGLISH MUFFINS

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

30 γρ. βούτυρο αγελαδινό

½ κ.γ. ζάχαρη

220 γρ. γάλα φρέσκο

½ φακελάκι (3,5 γρ.) μαγιά ξερή

1 αυγό

3 γρ. αλάτι

½ κ.σ. baking powder

benedict

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όταν λιώσουν, προσθέτεις το γάλα (θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεσταμένο) και ανακατεύεις καλά. Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις το αυγό και τη μαγιά (πρέπει να είναι ζεστό και όχι καυτό). Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις 2-3 λεπτά στην άκρη.  Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτεις το υγρό μίγμα που έχεις ετοιμάσει από πριν. Ανακατεύεις καλά με σύρμα για 1-2 λεπτά και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά με μία ώρα στον πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας. Μόλις φουσκώσει η ζύμη των english muffins, ανακατεύεις το baking powder με 1 κ.σ. νερό, το ρίχνεις στη ζύμη και το ενσωματώνεις στο μίγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βουτυρώνεις ένα ταψί και σε μεσαία φωτιά, βάζεις για κάθε english muffin, από μια κουταλιά σούπας ζύμης. Ψήνεις 3-4 λεπτά από κάθε μεριά. Όταν έχουν πάρει χρώμα, τα αφαιρείς και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρά.

Βουτύρωσε ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος φούρνου. Και φτιάξε διαδοχικές στρώσεις αγγλικών muffins και ζαμπόν, που είναι κομμένα σε κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί τα αυγά, το γάλα και το σκόρδο σε σκόνη και καρυκεύεις γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνεις το μείγμα πάνω από τα συστατικά στο πυρέξ και καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη. Αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα ή έως μια νύχτα.

Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°. Ψήνεις έως ότου το ψωμί γίνει χρυσό και τα αυγά μαγειρευτούν, 1 ώρα. (Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο εάν η κορυφή γίνεται πολύ καφέ.) Αφήνεις να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE 

Βράζουμε λίγο νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και, στη συνέχεια, μειώνεις τη θερμότητα για να σιγοβράσει. Σε ένα μεσαίο αδιάβροχο μπολ, χτυπάς ελαφρά τους κρόκους αυγού με χυμό λεμονιού. Τοποθετείς πάνω από την κατσαρόλα (βεβαιώνεσαι ότι ο πυθμένας του μπολ δεν αγγίζει το νερό) και, ενώ χτυπάς έντονα, προσθέτεις αργά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις το χτύπημα ελαφρά μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και καρυκεύεις με καγιέν και αλάτι.

Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω στο ψημένο μείγμα και πασπαλίζεις με πάπρικα ή και ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρεις.

 

 

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα Dalgona;

Όσοι είναι γνώστες της κορεάτικης κουζίνας και κουλτούρας μπορεί να τα ήξεραν ήδη, πριν εισβάλει στην οθόνη τους η νέα και με απίστευτη απήχηση κι επιτυχία σειρά του Netflix.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
Back To Top